Tonhalas bulgur

2010-06-29

sponsored links

Ez igazából az én ebédem volt. Hétköznap nem nagyon fõzök, max a gyereknek. A férjem a hétvégi raktározásból él, én viszont hétköznap próbálok egy kicsit visszafogottabban enni, hogy aztán nyugodtan habzsolhassak hétvégén. (Na jó, annyira nem nyugodtan, de így még mindig jobb, mint 7 napból 7-et végigzabálni.) Nem nagyon szeretek kimenni kajáért. Egyetlen hely van, ahova szívesen megyek, az a kínai. Imádom a levest, meg a csípõs húsokat. Meg a párolt salátát. Meg az árait. Egy fél adag bõven elég mindenbõl. Nem tartom túl emberbarátinak, hogy ha lemegyek a büfébe, veszek egy salátát 600-ért, amiben van néhány másnapos salátalevél, egy kis sonka, sajt, esetleg tojás, meg mellé egy kefir min. 300 (mármint a kaukázusi), esetleg egy szendvics ha nincs kefir, egy pohár üdítõ máris egy ezres fölött vagyok 200-300-al. Ez se nem meleg étel, se nem akkora adag, hogy délután háromkor ne akarjam megzabálni az iratkapocsgyûjtõt az asztalomon. Szóval vagy kínai, vagy batyu otthonról. A batyu otthonról-ra pont tíz percem van. Ez egy olyan kaja. A bulgurt imádom, pillanatok alatt készen van, finom, csúszik és én még önmagában is képes vagyok megenni. Van, hogy csak egy kis sajtot dobok rá, amit ráolvasztok a munkahelyi mikróban, ilyenkor paradicsomot eszem mellé. Van, hogy kölök maradék spenótját keverem hozzá. Azt imádom nagyon. Ez meg tonhallal készült, na meg egy kis pestoval. A Sparban vettem a múltkor egy kis Spar gazdaságos pestot. Nem emlékszem már, mi volt a célom vele, de biztosan a bulgurt készültem feldobni vele. Most volt még otthon tonhal is, azt meg amúgy is imádom. Íme, egy kis könnyû, gyors hétköznapi ebéd...vagy vacsi.

Tonhalas bulgur pestoval
Hozzávalók: 2-3 teáskanálnyi pesto (bármilyen, paradicsomos is lehetne, ez most bazsalikomos volt), 1 doboz tonhalkonzer, egy kávéscsészényi bulgur, ételízesítõ
Nagyon pici olívaolajat hevítünk egy kisebb lábasban, erre öntjük a bulgurt, mepirítjuk, majd kétszeres vízzel felöntjük, megszórjuk ételízesítõvel, finnyásabbak sóval, borssal. Forrás utánig még egy-két percig fõzzük, aztán elzárjuk a gázt, rátesszük a fedõt és magára hagyjuk, amíg az összes vizet magába szívja és szépen megpuhul. Ha ez megtörtént, hozzákeverjük a pestót, valamint a tonhalkonzervet. ez utóbbit levestõl, mindenestõl. Jól elkeverjük és készen van. 

Folytats a blogon ... lorikonyha.blogspot.com/2010/06/tonha...

sponsored links

Keres?s