Tonhal, másodszor

2007-08-03

sponsored links

 


  Mint már azt említettem, az elsõ tonhalsteak-próbálkozásnál túlsütöttem a halat. Most újabb verzióval próbálkoztam; egy egyszerû körettel, és azt kell mondjam, összhatásában is sokkal jobb lett, mint az elõzõ változat.

A recept - 2 személyre

4 megtermett tonhalszelet

1 fej római saláta

szezámmag

só, bors, olívaolaj, citrom a halhoz

A tonhalszeleteket a sütés elõtt sóztam, borsoztam; forró serpenyõben (nagyon forró!) kevés olívaolajon oldalaként kb. 1-1 percig (tényleg nem tovább!) sütöttem. Így a belseje is átforrósodott, de nem száradt ki a hús; szaftos és omlós maradt.

A salátát hosszában negyedeltem, megtisztítottam, leszárogattam, és felforrósított serpenyõben 2 evõkanál olívaolajon oldalanként 2 percig átmelegítettem; menet közben került rá só és bors is, és 1-1 marék szezámmag (érdemes lefedni sütés közben, mert a saláta víztartalma miatt eléggé csapkod).

 


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s