Tiroli máj

2010-05-01

sponsored links


Elég "busy" napjaink vannak mostanában, ilyenkor szükség van gyorsan elkészíthetõ ebédre, vacsorára. Ilyen volt a múltkori bruschetta, vagy ez a tiroli máj is. Sertésmájat sem tudunk sokkal több helyen venni, mint csirkemájat: ha jól emlékszem eddig csak a Tescoban láttam. Cserébe viszon nagyon olcsó, negyed kilós csomagot mindössze 80 centért vettünk múltkor.

HOZZÁVALÓK:

60 dkg sertésmáj
5 dkg füstölt szalonna
4 dkg vaj
1 közepes vöröshagyma
1 ek. finomliszt
1,5 dl fehérbor
1,5 dl húsleves
2 ek. tejföl
pár csepp citromlé
só, bors

ELKÉSZÍTÉS:

A májat vékony csíkokra, a szalonnát félcentis kockákra vágjuk. A szalonnát egy nagy serpenyõbe tesszük a vajjal együtt. Nagy lángon kevergetve sütni kezdjük, és amikor a vaj felolvadt, a szalonna pedig üveges, a finomra vágott hagymát is hozzáadjuk.
Pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd a májat rádobjuk és nagy lángon 4-5 perc alatt megpirítjuk. A liszttel megszórjuk, kevergetve megpirítjuk, ezután a borral és a levessel felöntjük. Lefedve, kis lángon kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor kész, megborsozzuk, a tejföllel dúsítjuk, végül pár csepp citromlével pikánsra ízesítjük. Hagymás tört burgonyával kínáljuk, finom mellé a vékonyra szeletelt, vajon roppanósra párolt alma is.


Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/05/tirol...

sponsored links

Keres?s