The Perfect Summer Pie

2010-07-13

sponsored links



Joanne Harris "A francia konyha" címû könyvébõl már megsütöttem ezt a pitét, rebarbarával.
Most eljött az idõ a bogyós változat elkészítésére.

Hozzávalók:
A paté briseé- hez:
25 dkg liszt
17,5 dkg hideg vaj
2 dkg kristálycukor
1 tojás
( fél ek hideg víz, én kihagytam)

A töltelékhez:
50 dkg bogyós gyümölcs: feketeribizli, áfonya, málna
2 tojás
12,5 dkg cukor
175 ml tejszín
2,5 dkg liszt
2 kiskanál cranberry szirup
kevés vaníliaaroma

Elkészítés:
A sütõt 200 fokra elõmelegítettem.Az omlós tésztához minden hozzávalót robotgépbe raktam, késsel épp csak összeaprítottam, majd gyorsan összegyúrtam, és betettem a mélyhûtõbe. Közben elõkészítettem a töltelékhez valókat, addig lehûlt a tészta. Ezután két folpackréteg között kinyújtottam, egy Ikeás kisebb piteformábát kibéleltem vele (kivajazni elfelejtettem), a felesleges tésztaszélt levágtam, , ment minden a mélyhûtõbe, míg elkészítettem a tölteléket.Ez mindössze annyi, hogy a tejszínt, tojást, cukrot és a lisztet, cranberry szirupot és vaníliaaromát összekevertem robotgéppel. Ezután kivettem a formát a mélyhûtõbõl, rászórtam a bogyókat, ráöntöttem a cukros- tejszínes cuccot, és már ment is be a forró sütõbe. Semmi elõsütés, semmi vakonsütés, mégcsak meg sem szurkáltam.
Fél óra alatt sült meg, és Milliéknél a döntõ focimeccs alatt nagyon hamar, nagy hümmögések és nyammogások közepette fogyott el.

Posted by Picasa

Folytats a blogon ... jajdefinom.blogspot.com/2010/07/perfe...

sponsored links

Keres?s