Teás rekordok 1.

2010-11-27

sponsored links

 Rekordot tartani biztos jó dolog! Íme egy csokor teás rekord: a ?legdrágább? és a ?legkisebb? kategóriában. A következõ posztban pedig a ?legnagyobb? lesz a téma! Ámuljatok :)

Legkisebb


A világ legkisebb teáskannája
2007-ben készítette a kínai keramikus mester, Wu Ruishen a mindössze 1,4 grammos Yixing anyag teáskannát, amely a világ legkisebb teáskannája.
(fotó: dayoo.com)

 

Legdrágább
 
A világ legdrágább teája 
 

Nos, az bizonyára megfizethetetlen. De a legdrágább teafajta a ritka Tieguanyin nevû kínai oolong tea, amelynek kilója kb. 550 ezer forintba kerül. Cserébe mondjuk - mint a legtöbb oolong esetében - többször is felhasználható ugyanaz az adag levél. Közelebb van a zöld teához a fermentáltságát tekintve, íze különleges, virágos, a zöld tea füves íze nélkül. Még nem kóstoltam, de ami késik, nem múlik!
(fotó: most-expensive.net)
Olvass tovább ?
 
A világ legdrágább teafiltere
 
 
2005-ben a PG Tips cég 75. évfordulójára - amit gyémánt évfordulónak hívnak - a Boodles ékszerkészítõ cég elkészítette a világ legdrágább teafilterét, amelyet 280 db gyémánt díszít. A különleges filter árát jótékonysági célra ajánlották fel. Értéke kb. 2,5 millió forint és tényleg van benne tea! Méghozzá PG Tips!
(fotó: most-expensive.net)
 
A világ legdrágább teáskannája
 
 
Több mint 423 millió forintba került (2 millió USD) a világ legdrágább teáskannája. Gu Jingzhou keramikus mester készítette 1948-ban egy ritka ?lila? Yixing agyagból, amely nem tartalmaz ólmot, így egészségesebb belõle teát inni. A teáskanna oldalát kínai kalligráfia díszíti. És nincs rajta egy árva gyémánt sem! Hát nem lélegzetelállító?!
(fotó: artinfo.com)
Olvass tovább ?
 
Legközelebb a "legnagyobb" teás rekordokkal jelentkezem!
Igyatok egy jó nagy bögrével a kedvenc teátokból - kisimítja a ráncokat ;)
MsTea

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... tealevelek.blog.hu/2010/11/27/teas_re...

sponsored links

Keres?s