Tepsi vajazás

2007-11-09

sponsored links

Tepsit vajazni többféleképpen is lehet.
A tepsi méretétõl függõen általában fél evõkanálnyi margarin (vagy teavaj) szükségeltetik hozzá.
A dolog lényege annyiból áll, hogy a kiszemelt tepsi minden egyes belsõ vízszintes pontja (kivéve a peremet), és belsõ függõleges széle érintkezzen növényi zsiradékkal.

 

Népszerû módszerek:

-A hideg margarint (vagy vajat) a csomagolásánál megfogjuk, bekenjük vele a szükséges részeket. Általában akkor célravezetõ, ha kis mennyiségben áll a rendelkezésünkre, és nem nagy mûanyag dobozban van.

-A hideg margarint egy fakanállal kikanalazzuk a tároló csomagolásból, majd a fakanállal szétmaszatoljuk a tepsiben. Nem biztosít tökéletes lefedettséget.

-A hideg margarint kimérjük, a tepsibe pottyantjuk, majd minden tudásunkat latba vetve maszatolgatunk az ujjacskáinkkal. Igaz, hogy így mi is be leszünk borítva az említett anyaggal, de ha elég mennyiségû víz és mosószer áll a rendelkezésünkre könnyedén meg tudunk tõle szabadulni. Közelebbi, mondhatni személyes kapcsolatba kerülünk a margarinnal ezáltal a módszer által.
Ez a kedvencem.

-A hideg margarint kimérjük, megmelegítjük (külön tálban, mikrohullámú sütõben (megjegyzés: a mikrohullámú sütõben NEM célravezetõ fémes dolgokat melegíteni, úgy mint kiskanál, alumíniummal bevont vajpapír, mert tönkre mehet tõle a szerkezet (igaz, szép kis mini tüzijátékot lehet elõidézni)), vagy magát a tepsit a tûzhelyen), majd a tepsiben szétfolyatjuk (óvatosan vigyázva, nehogy kiloccsanjon a szélén).


Folytats a blogon ... klopf.freeblog.hu/archives/2007/11/09...

sponsored links

Keres?s