Tejszínes-zöldséges-csirkehúsos penne

2010-08-13

sponsored links

Sok tésztát eszünk, itthoni kedvenc a paradicsomos-sajtos (igen bonyolult) és a kockás-féle tonhalas (olívás tonhalkonzerv lecsöpögtet, kis olívaolajon átpirít, sok friss kakukkfüvet és oregánót hozzáad, rá tejszín/tejföl, összeforral, tészta kifõz, mártással összeforgat). Most improvizáltam egyet, elég jó lett, maradhat.

Hozzávalók:
3 sárgarépa
2 kicsi cukkíni
kb. 30 dkg csirkemellfilé
2 csõ friss fõtt kukorica (vagy konzerv)
pár szem paradicsom
2,5 dl tejszín + kis tejföl
petrezselyem, kakukkfû, rozmaring
kevés vaj és olaj
500 g penne - a Despar zöld dobozos durumtésztái például egész jók
sajt a tetejére

Sárgarépát karikákra vágtam, cukkinit kisebb darabokra. Párológépben roppanósra gõzöltem õket. Nyilván hagyományos módon is lehet párolni, de amióta megvan a párológépünk, amikor lehet, használom, egészen könnyed lesz tõle a zöldség, és megmaradnak az eredeti ízei. Csirkehúst kis kockákra vágom, egészen kicsire, mert kevés volt :) sózom, borsozom. Friss fõtt kukoricáról levágom a szemeket. Apróra vágom a paradicsomot. Összeaprítom a zöldfûszereket, nem kell túlzásba vinni a mennyiséget, én kicsit túllõttem a kaját rozmaringgal.

Vaj és olaj keverékén fehérre pirítom a csirkekockákat. Hozzáadom a kukoricát, kicsit együtt pirítom õket, majd bele a többi zöldséget, zöldfûszereket. Tejszínnel felöntöm és összemelegítem az egészet, de nem fõzöm agyon. Kifõzöm a tésztát és csak tálaláskor teszem rá a mártást. Sajt megy a tetejére. Szép színes, zöldséges, nyári.

Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/08/tejszi...

sponsored links

Keres?s