Tejszínes-kapros kukoricasaláta

2006-05-23

sponsored links

Tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 doboz Bonduelle, vagy 40 dkg fagyasztott kukorica
1 evõkanál liszt
4 dl tej
1 dl tejszín
citromlé
só, cukor
kapor

 

A vajban megpároljuk a kukoricát. Ha minden levét elfõtte, megszórjuk a liszttel és felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, néhány csepp citromlével és kevés cukorral. Forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ha túl sûrû, kevés tejjel hígítható. Ha hígabb, hûlés közben be fog sûrûsödni. A végén szórjuk bele a kaprot. Hûtve fogyasztjuk, rántott sajttal, rántott gombával vagy húsevõknek rántott hallal ajánlom.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s