Tejmentes, tojásmentes születésnapi torta

2010-08-15

sponsored links

Barátnõm kislányának születesnapjára készült ez a torta. Mivel õ nem ehet tejterméket és tojást tartalmazó dolgokat, így olyan receptet kellett keresnem, ami megfelel a kis hölgy számára :) kis kutakodás után erre a receptre esett a választásom:

HOZZÁVALÓK:

1 ek. ecet
1 1/2 bögre szójatej (vagy rizstej)
1 1/2 bögre cukor
2 1/4 bögre finomliszt
3,5 tk. sütõpor
1/2 tk. szódabikarbóna
csipetnyi só
1/2 bögre napraforgóolaj
1 vaníliarúd kikapart belseje

ELKÉSZÍTÉS:

Az ecetet és az olajat elkeverjük a szójatejjel. A többi hozzávalót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az ecetes-olajos-tejes keveréket és az egészet kézi habverõvel simára keverjük. Ebbõl a receptbõl eredetileg cupcake-ek készültek, én most egy 26 cm-es tortaformában sütöttem meg 180 fokos sütõben kb. 35 percig. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy biztos megsült-e a sütemény.
Tortarácson hagyjuk kihûlni.
A krémhez 1 csomag vaníliapudingot felfõzünk 3 dl szójatejben. 20 dkg porcukrot habosra keverünk 20 dkg szója margarinnal, majd ezt a krémet a kihûlt pudinghoz keverjük.
Ezzel töltjük meg a félbevágott tortát.
Bevonáshoz és a díszekhez marcipánt használtam. A torta finom lett, mindenkinek ízlett, bár én hiányoltam a jól megszokott piskóta ízét :)
Sajnos nem kaptam ezüstös tortaalátétet, így megint kénytelen voltam erre a csúnya kékre rakni. Mostanra már sikerült beszereznem kör és négyzet formájút is más egyéb tortadíszítõ kellékkel együtt, hamarosan azokat is bemutatom.




Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/08/tejme...

sponsored links

Keres?s