Tejbegríz Bounty módra

2007-11-05

sponsored links

(nem Mel Gibsonnal, hanem Marlon Brandóval!!)

Étvágytól függõen kell kezelni az adagot, nekem ez a mennyiség általában meg sem kottyan, pár percig még kapirgálom utána a tányért.
Fél deci búzadarát egy csipet sóval és egy evõkanál cukorral két deci tejben felteszek fõni. Folyamatosan kell kevergetni és lassú tûzön fõzni, különben csomósodik! Amikor felforr, teszek hozzá egy deci kókuszreszeléket és még mindig kis lángon, folyamatosan keverve puhára fõzöm a grízt. Amikor kész, összekeverek egy púpozott evõkanál porcukrot egy csapott evõkanál kakaóporral. Minél jobb minõségûvel, és az instant izék erre szerintem nem alkalmasak. A porcukros kakaót egy szitába teszem és felével jó vastagon megszórok két kistányért. A még mindig meleg, sûrûn folyós grízt elosztom a két tányérkán és a tetejét megszórom a maradék kakaós porcukorral. Langyosan érdemes fogyasztani.


Tejbegríz Pina Colada módra

Ugyanúgy kezdõdik, mint a Bounty; a tejbegrízbe kókuszreszeléket keverek, úgy fõzöm készre. Felbontok egy doboz ananászkonzervet és leszûröm. Ha kockázott, egy-egy evõkanállal beleszórok két kis tálkába vagy fagylaltos pohárba és rámerem a sûrû tejbegrízt. A tetejét lehet néhány ananászkockával díszíteni.
Ha szeletelt ananászt sikerül bontani, akkor lapos kistányérra teszünk 1-2 karikát és úgy merjük rá a szilárduló tejbegrízt, hogy kicsit kilátszódjon alóla.
Ez a változat hidegen finomabb.


(a kép ugyan a Vágy villamosából van és nem a Bountyból, de hölgyolvasóim nyilván megbocsájtják ezt a kis logikai hibát)

És ha már tejbegríz, akkor mondom, hogy kókusz helyett lehet mákot is fõzni a tejbegrízbe, úgy is nagyon finom. Ebben az esetben meggy- vagy sárgabarackbefõttet érdemes a tányérka aljára rejteni, vagy valami pikáns lekvárral megcsorgatni.

Folytats a blogon ... brunnhildekonyhaja.freeblog.hu/archiv...

sponsored links

Keres?s