Sütõtökös rizottó

2010-10-13

sponsored links

Kedvenc õszi vacsora. :-)
Megsütöttem egy sütõtököt a sütõben zsályával, durva darabokra tördelt fahéjrúddal és chilivel fûszerezve, ennek pontos leírása itt található. A rizottóhoz persze csak a sült tök egy részét használtam fel, amelyet pürésítettem, és összekevertem az elkészített alap rizottóval.

hozzávalók a sütõtök püréhez:

300 g sült sütõtök
só, bors
2-3 ek parmezán

hozzávalók a rizottóhoz:

2 ek olívaolaj
1 felaprított vöröshagyma
2 1/2 dl rizottórizs
2 1/2 dl száraz fehérbor
8-10 dl alaplé
2-3 ek mascarpone
só, bors

a tálaláshoz:

ízlés szerint frissen reszelt parmezán
sült zsályalevelek
fahéjrúd

A sütõtököt botmixerrel pürésítettem, sóztam, borsoztam, és belekevertem a reszelt parmezánt.

A rizottóhoz a felforrósított olajon megpirítottam a hagymát. Hozzáadtam a rizst, és egy percig kevertem. Felöntöttem a borral, és hagytam, hogy felszívja. Ezután merõkanalanként elkezdtem adagolni az alaplét: kevergettem, amíg a rizs fel nem vette a folyadékot, majd újabb adagot adtam hozzá. Ezt addig folytattam, amíg al dante állagú nem lett. Levettem a tûzrõl, és belekevertem a mascarponét, végül hozzáadtam a pürét. Tálaláskor lehet rá szórni reszelt parmezánt.


Folytats a blogon ... fuszerkert.freeblog.hu/archives/2010/...

sponsored links

Keres?s