Sütõtök krémleves zsályával

2010-10-03

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hivatalosan is beleszerettem a sütõtökbe.
Ez a recept némi ötletes díszítéssel lazán mûködik ünnepi levesként is, nagyon izgalmasan állnak össze az édeskés-fûszeres-sós ízek, élmény volt enni. Lehet rá pirított bacont vagy tökmagot is tenni.
 

4 tányérnyi:

  • 1 kis fej lilahagyma
  • 70 dkg sütõtök
  • 1 tk õrölt gyömbér (vagy 2 cm friss reszelve)
  • 1 tk cayenne bors (vagy õrölt chili)
  • 1 tk szárított zsálya
  • 2 dl narancslé
  • 1 liter alaplé (víz+leveskocka)
  • 0,5 dl tejszín
  • só, bors

1. Az apróra vágott hagymát kevéske olívaolajon összefonnyasztom, majd rádobom a kisebb darabokra vágott sütötököt is.

2. Fûszerezem sóval, borssal, gyömbérrel és cayenne borssal, majd felöntöm narancslével és alaplével. Nagyjából 20 perc alatt puhára fõzöm.

3. Leveszem a tûzrõl, kiszedek belõle néhány kevésbé szétfõtt kockát, a többit pedig összeturmixolom a tejszínnel.

4. A végén morzsolom rá a zsályát és visszateszem a sütõtökkockákat is.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/10/03/sutotok_kre...

sponsored links

Keres?s