Sült vaníliás alma leveles tésztában

2007-07-31

sponsored links

? 4 alma
? 1 csomag leveles tészta
? 50 dkg cukor
? 3 vaníliarúd
? 1 tojás
? kevés vaj
A díszítéshez:
? 2 rozmaringág
? erdei gyümölcsök
? porcukor

Elkészítés:
A leveles tésztát kiolvasztom, a vanília rudat kikaparom, a belsejét fél liter vízzel és a cukorral felforralom. Az almát meghámozom, kimagozom, és egészben a cukor szirupba helyezem, majd 10 percig párolom. A tésztát belisztezett deszkán 15 centis kis négyzetekre vágom, az almákat a négyzetek közepére helyezem, és felül, mint egy kis csomagot, összenyomom a tésztát. A tojást felverem, és megkenem vele a kis batyukat. Az almákat kivajazott tepsibe helyezem, és 180 fokon legalább 30 percig sütöm. Ha megsült, a rozmaringággal és a gyümölcsökkel díszítem, és porcukorral alaposan megszórom.

Ezt már kipróbáltam, és bár az alma kicsit széfõtt, és a batyuknak sem volt épp batyu formája, isteni finom édesség, és gyorsan elkészül.
Mivel nem volt sem nyújtódeszkám, sem nyújfám, jól letisztítottam a konyhapultot a nyújtáshoz pedig egy guriga folpackot használtam (aztán letéptem az elhasználódott részt).

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pinkiecafe.blog.hu/2007/07/31/sult_va...

sponsored links

Keres?s