Sült paprikás padlizsánkrém

2010-11-27

sponsored links


Még mindig nem tudok elszakadni a sültpaprikás posztoktól, de idénre ez lesz az utolsó:)  Ráadásul a Nagycsarnokban tegnap még láttam 280,- Forintért piros és zöld kápiát is, pritaminokat, szóval még alapvetõen most sem késõ:)), de kaliforniai paprikából is finom. A nem régi vendégeskedésre készítettem ezt a krémet és megígértem, hogy felkerül a receptje. Az egyik vendégünk igen lekorlátozza a táplálkozási szokásait (Káposztás Harcsát például nem kért:), de szerencsére ez a kence szimpatikus volt neki, így nem maradt éhen:)) Remélem ez a recept is hozzásegíti a paletta szélesítéséhez. Konkrétan szinte csak sült paprikában különbözik a hagyományos padlizsán krémtõl, de megállapíthatom, hogy nagyon kellemes kiegészítõje a sült paprika a padlizsán krémnek is:)



A turpisság a képekben az, hogy a krémrõl nem készült fotó, de nagyban hasonlít a a korábban elkészítgetett Zakuszkákra, így most még ezeket megmutathatom. Az egyik Chef Viki sütõben sütõs zakuszkája, a másik Gabojsza babos verziója. Mindkettõ mennyei, sajnos kevés készült belõlük, de jövõre jobban dõzsölünk remélem. Ezúton is köszönöm a recepteket!

Hozzávalók:

1 nagy padlizsán
4 db kápia paprika v. 2 kisebb piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tk mustár
2 tk csípõs paprikakrém (házilag készített darált paprika krémet használtam:))))
4 ek olívaolaj
só, õrölt bors
esetleg 1-2 kanál házi majonéz nem tehet rosszat neki, de ez most nem tettem bele
A padlizsánt és paprikát sütõben megsütjük. A padlizsánnak hosszabb idõre van szüksége, kb. 45 perc a paprikáknak 25-30 perc elég. A paprikákat mûanyag dobozba zárjuk egy 10-15 percre, majd lehúzzuk a héját. A padlizsánt is megszabadítjuk a héjától és a paprikával együtt egy tálba tesszük. Rusztikusra mixeljük, én szeretem, ha nem teljesen egynemû. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és hozzáadjuk a padlizsánhoz. Belereszeljük a fokhagymát, belekanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük benne az olajat is. Jót tesz neki, ha hosszabb idõt hûlni hagyjuk, én elõzõ nap készítettem el.

Végezetül egy pillantás az utolsó Ginko levelekre, egy évet kellett várjak, hogy elkapjam utolsó szépségükben õket, így is majdnem lekéstem, mert már a földön hevertek:)))
                

Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/11/s...

sponsored links

Keres?s