Sült paprikás juhtúrós szendvicskrém és pirított hagymás padlizsán krém

2010-08-18

sponsored links

A sült paprikával kb. 2 éve estem szerelembe, amióta elõször kipróbáltam. Tettem már salátába, készítettem belõle levest, kóstoltam ajvarban és zakuszkában is. Most a hétvégi vendégségre sültpaprikás krumplipürét csináltam egy kis köményes sült csirkeszárnnyal hát úgy is nagyon finom volt, de ezt talán még idén elkészítem újra, hogy felkerülhessen, mert sajna fotó az nem készült róla.
A sült paprikás krémbõl alig sikerült mentenem a fotóhoz, mert annyira gyorsan fogyott, úgyhogy azért van ilyen kevéske a képen:) Készült mellé padlizsán krém is és mivel együtt fotóztam õket, azért megemlítem, de nem írok receptet, mert teljesen hagyományosan készült annyi volt csupán a különbség, hogy pirított hagymát tettem bele, ami egy kicsit megbolondította az ízeket, de ehhez kellet 1-2 napnyi érlelõdés a hûtõben.
Hozzávalók:

75 g friss natúr sajtkrém
100 g juhtúró
1 kápia paprika
1 gerezd fokhagyma
1 tk csípõs rózsa (vagy más csípõs paprika krém)
1 kk só
A paprikát a gázlángon megsütöttem, forgatva minden oldalát,  nem probléma, ha a külsõ héja közben megszenesedik. Aztán kb. 5 percre egy mûanyag dobozkába zártam, így aztán könnyen lejön a héja. Az összes hozzávalóval egy tálba pakoltam és botmixerrel megmixeltem. Nem hagytam sokat dolgozni, hogy maradjon benne egy kis rusztikusság.
Abszolut eltudom képzelni egy ilyen sajtkrémnek a tovább hasznosítását azon kívül, hogy rozsos/tönkölyös kenyérrel felfaljuk, például vékony sajt szeletbe töltve vagy akár palacsintába, hideg elõétel gyanánt. Viszont, ha eljutok odáig még kápia szezonban, biztos, hogy lesz még egy szendvicskrém, aminek a bolti változata sokáig überelhetetlen kedvencem volt, de majd kiderül, hogy sikerül-e a kísérlet vele és olyan lesz-e vagy sem.

Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/08/s...

sponsored links

Keres?s