Sült Kinder Maxi King

2010-07-20

sponsored links

Talán emlékeztek, korábban meséltem már a Kinder Maxi King és a köztem kialakult szenvedélyes viszonyról. A coming out során bevallottam azt is, hogy nem elégszem meg a natúr változat mértéktelen fogyasztásával, gyakran töröm a fejem lehetséges mutációkon is. 
Ránézésre nem is gondolná az ember, hogy mit rejt ez a decens kis batyu, de tegnap este óta én már tudom, hogy odabent csoda van! Megolvadt csoki, ropogós mogyoró, karamell.... a tejkrém hollétérõl nincsenek pontos információim, de szerintem így is van miben tobzódni! 
Ha hosszasan akartok bíbelõdni a konyhában, másik receptet válasszatok, mert ezzel a legbénábbak sem fogják 20 percnél tovább húzni. 
Ha olyan vendégeknek készül, akikkel akadozhat a beszélgetés, ez arra is ad megoldást: csak kérdezzétek meg, szerintük mit esznek. 
Ha devizahitelesek vagytok, és gond van a havi törlesztésekkel, nyugodt szívvel kössetek fogadásokat, meg fogjátok nyerni. Én már szervezem a hétvégéket......

Hozzávalók:
Fejenként 1-2 Kinder Maxi King
leveles tészta (én a Tante Fannira esküszöm, de most nem volt a Spar-ban, csak a saját márkájuk, és tökéletes lett). Márkától függetlenül lehetõleg olyan tésztát vegyetek, ami lapokból áll, ezt nem kell nyújtani.
1-2 tojás sárgája
1-2 ek víz
vaj
Elkészítés
Ha fagyasztott a tészta, felolvasztom szobahõmérsékleten (kb 2 óra)
Elõmelegítem a sütõt 180 C-ra.
Meglisztezek egy vágódeszkát és ráhelyezek egy tésztalapot, kicsit azt is lisztezem.
A KMK-et a lap közepére helyezem, és borítékot hajtogatok (elõször a csokiszelet hosszú oldalára hajtok egy tészta sarkot, aztán a két csücskére, végül a másik hosszú oldalra)
Nagyon kell vigyázni, hogy a tészta sehol ne sérüljön és teljesen befedje a szeletet, különben kifolyik a sok finomság sütés közben.
Megvajazok egy sütõlapot, ráhelyezem a csomagokat, egymástól úgy 5 cm távolságra
A tojássárgáját elkeverem egy evõkanál vízzel, majd megkenem vele a tésztát
Aranybarnára sütöm, ez az én elektromos sütõmben 20 percig tartott.
Kicsit hagyom hûlni, így a forró töltelék nem fog szanaszét folyni, mikor beleharapok.

Folytats a blogon ... gasztroterapia.blogspot.com/2010/07/s...

sponsored links

Keres?s