Sült citrom puding

2010-06-23

sponsored links

Puding a sütõbõl??? Érdeklõdve olvastam a receptet és nem tudtam elképzelni, hogy lesz ebbõl puding. Pedig tényleg lesz! A tésztaréteg alatt lágy citromos krém várja az éhes kísérletezõket.
Aki nem hiszi, járjon utána!

Hozzávalók:
5 dkg puha vaj
25 dkg kristálycukor (minél finomabb szemcséjû)
3 tojás
7,5 dkg liszt
3 dl tej
2 citrom
porcukor a tetejére

A puha vajat egy nagy tálban krémesre kevertem. Hozzáadtam a kristálycukrot és addig folytattam a keverést, míg a cukros vaj teljesen sima és levegõs nem lett.
Szétválasztottam a tojásokat, majd a sárgájukat egyenként a vajas-cukros keverékhez adtam. Teljesen eldolgoztam az elõzõt, mielõtt a következõ tojást hozzáadtam.
A lisztet a keverékre szitáltam, hozzáöntöttem a tejet és a 2 citrom levét, hozzáadtam a citromok reszelt héját is, majd az egészet teljesen simára kevertem.
A 3 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd a citromos keverékbe forgattam.
A tésztát kerek gyümölcstorta formába öntöttem, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 40 percig sütöttem. A sütõbõl kivéve egy kicsit hûlni hagytam, majd porcukorral megszórva tálaltam.

(A recept 5 cm peremû, 18x23 cm-es ovális formát ajánl a sütéshez. De kis egyszemélyes felfújt formákban vagy hõálló bögrében is megsüthetõ. A sütési idõ a kis tálkák használatakor a felére csökken.)

Forrás: Rachel Allen: Home Cooking

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2010/06/sult-c...

sponsored links

Keres?s