Sült almás cékla balzsamecettel

2010-12-14

sponsored links

Egy újdonsült és jólsikerült fogás általában ugyanazt a röpívet írja le a konyhámban. Elsõre megvan az alap, ha pedig belelkesülök - ami elég gyakran elõfordul -, részleteiben elkezdem finomítani, sõt, még az adagokat is elfelezem, hogy különbözõ fûszerekkel, technikákkal folytassam a kísérletezést.

Hú, ez most olyan tudományosan hangzik, pedig errõl szó sincsen!
Így történt ez ezzel az almás céklával is, habár a sült cékla önmagában nem nagy kunszt, azonban így, almával felturbózva lágyabb lesz ez a fás íze. De ami igazán a lényeg, az a sütés! Elsõre benyomtam az egészet a 180 fokos sütõbe, egy óra alatt hihetetlen finomra karamelizálódott az egész, na meg egy kis patina is égett rá rendesen :).
Ezután jött az alacsony-sütés gondolata, ettõl meg eléggé roppanós maradt, most viszont nem kínait fõzünk, szóval ekkor lépett be a harmadik verzió.
Ízesítéssel, fûszerezéssel nem fogok bajlódni, tökéletes lett, ha lehet ilyet mondani, szóval a lényeg a sütési technika, semmi más.
Kacsához karácsonyi köretként kerül ki konyhámból - de szépen hangzik, nem? :)
Még annyi, hogy fotót a kész ételrõl nem tudok prezentálni, elég lehangolóan néz ki egy halom sötét folt, az íze viszont tényleg verhetetlen.

Sült cékla almával, olívaolajjal és balzsamecettel
sponsored links


Keres?s