Sörös marharagu velefõtt krumpligombóccal

2010-12-05

sponsored links

Piszke blogját eddig is nagyon szerettem, de ezzel a recepttel soha el nem évülõ érdemeket szerzett nálunk. Ebben a nagyon lassú tûzön összesütött raguban olyan hihetetlenül finoman érnek össze az ízek, hogy egyszerûen nem lehet abbahagyni! Ha sorrendet kellene állítanom, az utóbbi hónapokban kipróbált összes új recept közül biztosan ez vinné a prímet.
Az már csak hab a tortán, hogy viszonylag rövid elõkészítés után még a délelõttünk is szabad marad!


Sörös marharagu

Hozzávalók: 1 kg szürkemarha apróhús (nálam a 30%-a belsõség volt), olaj, 3 nagy fej hagyma, 350 g gomba, 3 nagy sárgarépa, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 púpozott kk õrölt rozmaring, 1 púpozott kk shawerna, 1 kk római kömény, 0,5 l világos sör, 50 dkg krumpli sós vízben megfõzve, 12 dkg liszt
Elkészítés: Elõkészítettem egy nagy, nem mûanyag fogantyús (sütõbe is betehetõ) lábast.
A húst felkockáztam, a zöldségeket megtisztítottím, a gombát negyedekbe, a répát nagyobb darabokra vagdaltam, a hagymát pedig négyfelé csaptam és durvára szeleteltem.
A wokot felhevítettem kevés olajjal és a felkockázott húst rádobtam, sóztam, borsot tekertem rá és fehéredésig pirítottam, majd átöntöttem a várakozó lábasba.
Papírtörlõvel kitöröltem a wokot, ismét picit megolajoztam és rádobtam az összes zöldséget. Picit megsóztam és addig pirítottam, míg minden üveges lett. Felöntöttem a sörrel, hagytam átlangyosodni, majd az egészet a hús után küldtem a lábasba. Hozzákevertem a fokhagymát és az összes fûszert, majd alufóliával jól lezártam.
170 fokos sütõbe tettem és 3 órácskára magára hagytam. (A folyadékot nálam nem kellett pótolni, gondolom, mivel jó alaposan lefóliáztam, nem tudott megszökni.)
A fõtt krumplit krumplinyomóval finomra törtem, utánasóztam és amikor langyosra hûlt, belegyúrtam a lisztet. Kis gombócokat formáztam belõle.
A sütési idõ leteltével a gombócokat a ragu tetejére pakoltam és letakarva további 20 percre visszaraktam 200 fokos sütõbe.



Folytats a blogon ... mamihami.blogspot.com/2010/12/soros-m...

sponsored links

Keres?s