Sárgarépás-paradicsomkrémleves bazsalikomos tejszínnel

2010-11-26

sponsored links

L?eves mániában szenvedek, minden hétvégén kerül az asztalra. Legutóbb például ez. Szintén nem egy nagy "was ist das", de azért ez már egy kicsit idõigényesebb, bár igazából a teendõk nagy részét elvégzi helyettünk a sütõ. A kedvencem mégis a receptben a bazsalikomos tejszín!!!!
 
 
Hozzávalók:
  • 5-6 db nagyobb sárgarépa
  • 6 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bor,
  • olívaolaj
  • chilipehely
  • kömény
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • egy marék friss bazsalikom
 
A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk. A paradicsomokat félve vágjuk és kiszedjük a magokat belõle.  A zöldségeket meglocsoljuk olívaolajjal majd sózzuk, borsozzuk õket. Jöhet a tepsibe rendezés. Ügyeljünk arra, hogy lehetõleg ne fedjék egymást a zöldségek. Az egész fokhagymagerezdeket is rakjuk a tepsibe, majd 165-170 fokon süssük úgy 30-40 percig õket. Ha megsültek a zöldségek hagyjuk egy kicsit kihülni õket, közben elkezdhetjük a hagymát egy kevés olívaolajon megdinsztelni. Ha ezzel kész vagyunk adjuk a hagymához a zöldségeket (a paradicsom héját én eldobtam) na meg a fokhagymát és öntsük fel az alaplével. Egy kicsit forraljuk át, majd botmixerrel pürésítsük a levest,adjuk hozzá ízlés szerint a köményt, chilit, majd ha kell még bele egy kis só vagy bors azt is most tegyük bele(de elõtte kóstoljunk :) ). Jöhet a tejszín. Egy kis lábasba a tejszínt a bazsalikomleveleket  valamint egy kevés sót 5 percen keresztül fõzzük, de kevergessük folyamatosan nehogy a tejszín leégjen. Majd húzzuk le a tûzrõl, és jöhet újra a botmixer. Jó étvágyat!
 
* ötlet innen származik

Folytats a blogon ... vikiakonyhaban.blogspot.com/2010/11/s...

sponsored links

Keres?s