Sárgarépa krémleves

2006-02-16

sponsored links

Sárgarépa krémleves - kb. 3-4 adag
A neve talán sokakat elriaszt, de az ételnek nincs is igazán sárgarépa íze. Nagyon finom, kellemes állagú, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:
1 kisebb vöröshagyma
25 dkg sárgarépa
1/2 l zöldségleves (leveskockából is lehet)
1 dl fõzõtejszín
1 evõkanál vaj
õrölt fehérbors
csipetnyi só
szeletelt mandula

 

A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, és durvára rezseljük. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és felforrósított vajon pár perc alatt üvegesre pároljuk. hozzáadjuk a sárgarépát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük a levessel. Fedõ alatt nagy tûzön 10 percig fõzzük. A mandulát közben zsiradék nélkül megpiríthatjuk, de pirítás nélkül is jó. A levest botmixerrel pépesítjük, átszûrjük teaszûrõn, hozzákeverjük a tejszínt, és ismét felforrósítjuk. A tányérra szedve szórjuk meg a tetejét a mandulával.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s