Szûzérme mediterrán zöldségágyon

2010-08-22

sponsored links

Augusztus vége felé nálam mindig beindul a nyári kapuzárási pánik. Ilyenkor sok színes ételt fõzök, kilószámra vásárolom a gyümölcsöt, akarok még egyet utoljára bográcsozni, szalonnát sütni, grillezni. Persze ezekbõl sok-sok utolsó alkalom lesz, a legelsõ ilyen tegnap este volt, amikor adtunk az érzésnek, a kalóriának, és ezerrel forogtak a nyársak. Mivel jó elõre láttam, hogy este irdatlanul be fogunk kajálni, így okos dolognak tûnt azt megelõzõleg, ebédre valami könnyût enni.

HOZZÁVALÓK 1 nagy tepsihez

1 kisebb szûzérme
Frissen õrölt bors, só
1 csomag szeletelt bacon szalonna
2 kisebb cukkini
1 kis fej hagyma
1 csokor vastagabb zöldhagyma
1-1 sárga és piros kaliforniai paprika
4 közepes paradicsom
4 nagy gerezd fokhagyma
1-1 teáskanál kakukkfû és bazsalikom
? teáskanál só
Zsálya
Olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS


1. A szûzérmét 2 centi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsot tekerünk rá, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát, egy pillanat alatt kicsit megpirítjuk. Az érmeket egy-egy baconcsíkkal (félbe is vághatjuk, ha hosszú) körbetekerjük, és fogpiszkálóval megtûzzük.
2. A cukkinit nagyobb kockákra vágjuk, enyhén besózzuk, és 20 percre félretesszük.
3. A hagymát, a paprikákat szintén nagyobb kockára, a zöldhagyma fehér részét (a többi nem kell) gyufaszál hosszúságú darabokra, a fokhagymát durvára aprítjuk.
4. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, kimagozzuk, és azokat is nagyobb darabokra vágjuk.
5. Ha a cukkini már kicsit kiizzadta magát, leöblítjük, és egy nagy, tapadásmentes tepsibe terítjük. Hozzárakjuk a többi zöldséget, a fokhagymát, megszórjuk a kakukkfûvel, a bazsalikommal, a bõ fél teáskanál sóval, és meglocsoljuk 3 evõkanál olívaolajjal, majd jól összeforgatjuk az egészet.
6. Kis mélyedéseket készítünk a zöldségágyba, ide tesszük a baconnel körbetekert szûzérméket. Végül mindegyik húsra egy pici zsályát morzsolunk.
7. Elõmelegített, 190 fokos sütõben (nem légkeverésen) 30-35 perc alatt megsütjük.


TIPPEK
Friss fûszernövényekkel biztosan finomabb.
Figyeljünk nagyon, hogy ne süssük tovább a megadottnál, mert a hús nagyon könnyen kiszáradhat.


 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... konyhakilatassal.blog.hu/2010/08/22/s...

sponsored links

Keres?s