Színes gabonafasírt

2007-11-05

sponsored links

Elõre bocsájtom, csak akkor színes ha kettétöröd, egyben síma fasírozott, kupacba rakva pedig leginkább lócitrom. (Mármint vizuálisan) majd lesz fotó is, de minek? Úgyis el tudjátok képzelni.

Nem is ez a lényeg, finom oszt kész, mint minden amit készítek, nem minden önimádat és elfogultság nélkül. (mióta magam anyja vagyok, azóta is a mama fõztje a legfinomabb hehe)

Tehát, ez úgy néz ki, hogy nekem az itt szerepeltetett egységnyi adagból 34 bogyó lett, de ez egyéneneként változó (Egyszer 8 embernek biztos hogy elég)

Bármilyen gabonából készíthetõ, én most hajdinából csináltam raktárfelszámolási okokból, de mivel többen utálják, legyen mondjuk köles.

25 dkg gabonát  enyhén sós vízben megfõzöl . (Jó trutymósra lehetõleg)

Belereszelsz 1 hatalmas répát (mivel hatalmas répa a valóságban nem létezik, legyen 3 normális biorépa) 1 picicukkinit, 2 nagy kaliforniai paprikát (egy piros és egy sárga csak hogy szép legyen) 1 nagy fej vöröshagymát, 1 FEJ!!! fokhagymát (nem viccelek, na jó legyen izlés szerint, de a sok gabona nagyon elszívja ellentétben a hússal) majd szintén izlés szerint sózod / szójaszószozod, pirospaprikázod, és megszórod 4 színû borssal. Mehet még bele petrezselyemzöld, az enyémbe  nem ment mert lusta voltam levánszorogni a kiskertemig szépen vagyunk.

Van itt még olyan trükk, tojás helyett, hogy lenmagliszt. A lenmagliszt vízben vagy vizes közegben olyan nyálkát ereszt mint a tojásfehérje, és szépen összefogja a cucot, de ha õszinte akarok lenni, még szebben. (Na meg egészséges is.) Ebbõl mehet bele olyan 4 ek. majd egy pici (100g)  rozsliszt, hogy mégjobban tapadjon.

A masszát jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombóckákat formálunk belõle, anyázva a sok belekerült macskaszõr miatt ezeket ökológiailag ellenõrzött növényi kovászos biozsemlemorzsába forgatjuk, és mehetnek a hidegen sajtolt de annál foróbb olajba.

Ha barnára sültek, már szedhetjük is ki, (Senkit ne tévesszen meg, hogy a barnalisztes panír miatt elõbb lesz barna,  akkor jó amikor más fasírtra már azt hinnénk hogy kezd égni.)

Na nem bánom itt a fotó, nem leszek lusta tetû:


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s