Szilvásgombóc és krumplinudli, ahogy a nagymamám készítette

2010-07-27

sponsored links



Nagyi biztos örülne, hogy látná hogy tanulgatok fõzni, és azt hogy milyen szép emlékeket õrzök róla és a fõztjérõl....

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg liszt
2 tojás
30 dkg zsemlemorzsa (kb)
1-2 evõkanál olaj5 dkg mazsola
õrölt fahéj
Kb 10-15 db szilva (ha nagyok akkor félbe kell vágni)

Elkészítés:
Krumplit héjában megfõzöm, majd megpucolom és még melegen áttöröm.
Miután kihûlt bele ütöm a két egész tojást, adok hozzá egy csipetnyi sót és bele teszem a lisztet. Összegyúrom és egy vágódeszkán egy hosszúkás henger alakra formázom és a vágódeszkára teszem.
A cukort elkeverem a fahéjjal.
A hengerbõl levágok egy ujjnyi vastag szeletet, bele teszem a szilvát, 4-5 szem mazsolát és egy kávéskanál fahéjas cukrot.
Gombócot formálok belõle. Ezt ismétlem amíg a tészta vagy a szilva el nem fogy.
Lobogó forró vízbe egy csipet sót teszünk és addig fõzzük gombócokat amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
Közben a zsemlemorzsát egy kanál olajon megpirítom és a szûrõkanállal a gombócokat bele teszem és megforgatom.
Ha marad tészta akkor abból nudlit készítek. Készítek egy ujjnyi vastag hosszú kígyót a tésztából és azokat vagdosom fel. Majd kifõzöm ugyan úgy mint a gombócokat és szintén megforgatom a zsemlemorzsában.

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/07/sz...

sponsored links

Keres?s