Szilvás lepény és a nyár vége

2007-09-14

sponsored links

Jöhetett volna az õsz egy kicsit tapintatosabban, nem kellett volna így berontania. De ha már így alakult, akkor elõkerült egy régi finomság, vagyis szilvás lepény készült - Horváth Ilona szakácskönyve alapján. Sárgabarackkal is érdemes kipróbálni... majd jövõ nyáron.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
50 dkg szilva
fahéj, porcukor

A vajat és a cukrot habosra ki kell keverni, ehhez jönnek a tojássárgák. Közben a fehérjéket felverem, és a liszt mellett óvatosan hozzáadom a masszához. Ha ezzel megvagyok, akkor tepsibe teszem a tésztát, a kimagozott szilvákat félbe szedem és a lazán a tésztába nyomkodom. Meghintem egy kis fahéjas porcukorral, aztán elõmelegített sütõbe teszem és kb. 150 fokon fél óráig sütöm. Ha megsült, akkor egy kis fahéjas porcukorral érdemes még meghinteni.

És akkor jöjjön egy olyan szám, melynek a hangulata nekem teljesen a nyár végét adja vissza, a szerelmi szál akár ki is maradhatna. Don Henley és a Boys of Summer.

 


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s