Szarvasi Vas és Fémipari Kft. Étkezde, Szarvas

2010-11-14

sponsored links

Jó Étvágyat!

 

Igen nekem valahogy a vállalati üzemi menzákhoz valami fajta kötõdésem lehet. Ezeken a helyeken általában sikerül elengednem, jól érzem magam, és nem utolsó sorban jókat is szoktam enni. Ezeknek a menzáknak számomra van valami kimondhatatlan bája, nehéz pontosan megfogalmaznom, fõleg úgy adja ki legjobban, amikor már a lecsengõ idõszakban étkezek, tehát fél kettõ után, amikor már nem sokan szoktak rajtam kívül ott enni. A kedvenc ilyen helyeim, a Big Robi, Fehérváron kettõ is a Köfém, illetve a Volán menza, Dunaújváros Vasmû Étterem, és igen a Szarvasi Fémipari Étkezde is ebbe a sorba tartozik.

 

Még múlt hónapban esett meg, hogy egy borongós õszi napon, Szarvas elõtt éheztem meg, és nem sok idõm volt az ebédre. Ment is a találgatás, hogy hol kéne megállnom. A város elején a Halászcsárda finom hallét mér, de pincéres, és ha sokan vannak, akkor idõbe telik míg kijön a leves. Legyen valami hamburgeres, vagy ilyesmi? Nem rendes kaja kell. Aztán bevillant az Étkezde a város közepén, ahol már párszor ettem, hátha nyitva van még, és negyed 3 körül még van valami maradék. Mivel nem vagyok válogatós, mindent megeszek (pláne ha éhes vagyok), nem számít, mi van. Szerencsémre még nyitva volt, és ez az invitáló tábla jelezte a napi kínálatot. Gyorsan be is tértem szerencsét próbálni.

 

Rajtam kívül senki nem volt már bent, csak a pénztárosnõ, meg a konyhásnénik, igaz õk már lehúzták a rolót majdnem teljesen, a kiadó ablakon. Udvariasan megkérdeztem hogy, van-e még valami, amit lehet enni, és meglepetésre még mind a két menübõl lehetett választani. Az egyest kértem, méghozzá a rendes adagot, 670-ért, étkezési jegy elfogadó hely. Azért a konyhás nénik akkora rést hagytak a kiadó ablakon, amin keresztül megkérdezték, hogy citromos öntetet kérek-e, illetve a kész tálca még pont kifért. A képet mellékelem a tálcáról ami magáért beszél. Nagy adag leves, elfogadható mennyiségû, nem túlbonyolított második, a citromos öntetet pedig kár lett volna kihagyni. Mindent egybevéve kb. 20perc alatt nyugodtan végeztem, és még két-három percet üldögéltem, és jobban szemügyre vettem a termet, aminek tényleg sajátos hangulata van a piros-barna mûbõr székekkel, piros kockás abrosszal, a szarvas csempemozaikkal a falon, az üveg sótartóval, a csillárral, a padló mintájával, a fél hangerõn az egész termet megtöltõ rádióval. Igen, ezt a talán RETRO, itt megállt az idõ hangulatot szeretem legjobban ezekben a helyekben!

 

A pontozás elmaradhatatlan:

  • Parkolás: 3/5 (személyautóknak épphogy, nagyvassal a szemközti boltoknál)
  • Kiszolgálás: 5/5 (menzai)
  • Íz: 4/5 (jó)
  • Ár/érték: 5/5 (megéri)

Plusz pontot adnék még a hangulatra, de a képek is visszaadják, remélem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos ezt pedig ki kellett hagynom, hirdetés a bejárati ajtón:

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pacalvadasz.blog.hu/2010/11/14/szarva...

sponsored links

Keres?s