Szarvasgombás ételek versenye

2010-08-10

sponsored links

Amatõr szakácsok jelentkezését várjuk 2010. augusztus 20-ig!
A 2009-es gasztronómiai verseny sikerén felbuzdulva a Szarvasgomba Napok szervezõi receptversenyt hirdetnek amatõr szakácsok részére, amelynek célja a magyar szarvasgomba népszerûsítése és gasztronómiai felhasználásának ösztönzése.
A verseny kétfordulós.
Elõször két szarvasgombás étel receptjének beküldését kérjük, lehetõleg fényképpel. Az egyik étel tészta felhasználásával, a másik tanyasi csirkével készüljön. A beérkezett pályamunkákat a szakértõkbõl, séfekbõl és szakújságírókból álló zsûri értékeli, és kiválasztja azt a legfeljebb 12 résztvevõt, akiket meghív a Hõgyészen, 2010. szeptember 11-én tartandó döntõre, ahol a versenyzõk megfõzik az egyik - a zsûri által meghatározott - ételt.
Díjak:
A hõgyészi verseny döntõjének valamennyi résztvevõje értékes csomagot kap szarvasgombás termékekbõl és eszközökbõl.
Elsõ díj: 1 kg szarvasgomba (Tuber uncinatum, igény szerinti ütemezésben) és egy kétszemélyes meghívó egy szarvasgomba-vacsorára.
Második díj: kétszemélyes meghívó egy szarvasgomba-keresésre és az azt követõ vacsorára
A zsûri különdíja: kétszemélyes meghívó egy szarvasgomba-vacsorára
Szarvasgomba beszerzése
A benyújtandó recept elkészítéséhez szükséges szarvasgombát a pályázó szerzi be, akár a szervezõktõl, akár más forrásból. A szervezõk erre a célra nagykereskedelmi áron biztosítanak szarvasgombát. Aki ezzel élni szeretne, kérjük jelezze az info@szarvasgombanapok.hu címen. Az elsõ körben benyújtott receptek esetében a koncepció a meghatározó, mivel nincs lehetõség az ételek tényleges megkóstolására. Tehát a pályamû elfogadható úgy is, ha a versenyzõnek nem állt módjában friss szarvasgombát beszerezni.
A hõgyészi döntõn felhasználandó friss szarvasgombát a szervezõk térítésmentesen biztosítják, a versenyzõkkel egyeztetett mennyiségben és minõségben.
Ki pályázhat?
A kiírás amatõr szakácsoknak szól. Amatõr szakácsnak azt a személyt tekintjük, akinek nincs szakács végzettsége, és nem dolgozik étteremben vagy konyhán szakácsként vagy segédszakácsként.
Értékelési szempontok:
A recepteknél elsõdleges szempont a szarvasgomba karakteres ízének kiemelése, megõrzése. Ezen kívül fontos szempont az összbenyomás, a szezonalitás, a kivitelezhetõség és a harmónia.
A pályázat a következõket tartalmazza:
Név, elérhetõség (e-mail cím, telefonszám)
Két étel elnevezése és pontos receptje (technológai leírás, anyaghányad)
Fotók a két elkészített ételrõl (a fénykép minõsége nem befolyásolja az értékelést)
A pályázatok beküldésének határideje: 2010. augusztus 20.
Beküldési cím: info@szarvasgombanapok.hu
Az elsõ forduló eredményének kihirdetésének idõpontja: 2010. augusztus 24.
A döntõ lebonyolításának részleteirõl részletes tájékoztatót küldünk a kiválasztott résztvevõknek.


Folytats a blogon ... kozosgomba.blogspot.com/2010/08/szarv...

sponsored links

Keres?s