Szamóca probléma

2007-05-21

sponsored links

Uhh, jajj, amikor az epernek 278 ft kilója a piacon, akkor azért abból már érdemes lekvárt fõzni, ugye?? Nem várható, hogy ennél sokkal olcsóbb lesz, ugye??

Jajj, olllyannnagyon izgatott vagyok, még az orrcimpám is remeg. Idõhiány okán már vagy három éve nem fõztem be, csak hogy egy példát mondjak, azelõtt ilyenkor hazahoztam 20 kiló cukrot és abból nyár végére egy gramm nem maradt. Három éve is így indult, aztán rámdõlt a saját patyomkin világom és csak néhány üveg meggyre futotta az erõmbõl. Az akkor megvásárolt cukor éppen nemrégiben fogyott el, jó, ha 20 dekányi van itthon.
Szóval, hiányzik most énnekem az, hogy kirohanok a piacra, hazahozok 4-5 kiló epret, elrohanok a tecckkóba, hazahozok egy zsák cukrot, elõveszem a vajdlingot, a szûrõt, a lekvárfõzõ lábost, leszárazom a szamócát, mosom, szûröm, mosom, szûröm, mosom, szûröm, fõzöm, üvegeket válogatok, áztatok, mosok, öblítek, lekvárt passzírozok, a fröcskölõ matériával összeégetem a képem, üvegbe töltés közben összeégetem az ujjaim, aztán levezetésképpen még dunsztolok egy kicsit. Szerencsére az már legalább magától megtörténik, ahhoz nékem nem kell csinálni semmit.
Nna, szóval, hiányzik ez nekem??
Gyümölcsrizs, bóti öntet helyett kissé darabosan hagyott házi eperlekvárral, ki kér??
Vasárnap reggel vajas pirítós, ízesített zselatin helyett valódi, enm túl édes eperlekvárral, ki kér?
Jajj, már látom a végzetem, estére úgy fogom magam érezni mint akit leszáraztak, háromszor megmostak és leszûrtek, öblítettek, fõztek és passzíroztak.
De jó lesz nekem :-))

Folytats a blogon ... brunnhildekonyhaja.freeblog.hu/archiv...

sponsored links

Keres?s