Szaloncukor 23+1

2010-12-15

sponsored links

 Összejöttünk, hogy az idei szaloncukor-kínálat egy részét teszteljük: összesen huszonháromfélét kóstoltunk végig, aztán egy asztal alatt megbújó csomagból elõkerült a huszonnegyedik. Jobban bírtuk, mint hittem volna.

 

Próbáltunk lehetõleg kimért szaloncukrot venni, hiszen ? különösen egy teszteléshez ? csak ízelítõt akartunk megvenni. Aztán persze két dobozos kiszerelésû is befigyelt, bár azt hiszem, azoknál nagyjából biztosra mentünk. Próbáltam kifejezetten nem olyanokat összeszedni, amik a tavalyi tesztben szerepeltek. Annyi bizonyos, hogy a tavalyi kérdés ? vagyis hogy a szaloncukorpapírba csomagolt bonbon igazi szaloncukor-e ? a mai napig áll. Érdekes, hogy a csomagolásokat tekintve idén az angyalkásak szerepeltek le, bár van kivétel is. A teszten a kókuszfan Dominika, a meggy-imádó Zsófi és a fotókat is elkövetõ univerzális Zsófiusz vettek részt rajtam kívül ? a leírásokat Carlos szakértõ megjegyzéseivel egészítettem ki.

Úgy kezdtük, hogy pontoztunk, amit a magam részérõl nagyon megbántam (az íz intim dolog szerintem), ezért csak a többiek pontszámait jelenítem meg.

Lássuk!

 

Stühmer étcsokis trüffeles

Retro, szépséges csomagolás, szép Stühmer felirattal magán a szaloncukron. Nagyon hasonlít a Stühmer trüffelkrémmel töltött csokira, csak a csokiréteg jóval vastagabb. Zsófi szerint lehetne rumosabb ? abban mind egyetértettünk, hogy guszta és a csokija is nagyon jó. (Domi: 7 pont, Zsófi 9 pont, Zsófiusz 9 pont)

4990 Ft/kg

 

Szamos

Sima bevonat, ami szép annak ellenére, hogy elvált a töltelék a csokitól, már most. Domi szerint a leginkább a tortabevonóra emlékezteti a csoki, Carlos szerint jó magas kakaótartalma. Marcipánosra emlékeztetõ sima krém. (Domi: 5 pont, Zsófi 5, Zsófiusz 4 pont)

4990 Ft/kg a Csokikorzóban

 

Tojáslikõrös szaloncukor (Bakos marcipán)

Rácsozott a teteje, egyértelmûen tojáslikõrös de abban egyetértettünk, hogy mindannyiunk szerint van egy markáns vajas mellékíze, ami egyikünket az olvadt viaszra, másikunkat egy mosogatószerre emlékeztette (annak ellenére, hogy elvileg még nem kóstoltunk ilyesmit). A tejcsokija viszont nagyon finom. (Zsófi: 4, Domi: 4pont, Zsófiusz 6 pont)

4990 Ft/kg a Csokikorzóban

 

Stühmer tejcsokis trüffelkrémes

A vajkaramellás csokira emlékeztet, csak kicsiben, Domi szerint nagyon finom a csokija. (Zsófi: 9, Domi 9, Zsófiusz 8)

4990 Ft/kg a Csokikorzóban

 

Diabetikus Prémium marcipán (Bakos)

Sok volt az elõítéletünk, de ehhez képest is vegyes a kép: az összhatás elsõre meglepõen finom, az utóíz viszont szerintünk kesernyés, illetve szerintem olyan, mintha krumplicukrot ettem volna. (Zsófi 7, Zsófiusz 4, Domi 4)

5990 Ft/kg a Csokikorzóban

 

Csokikorzó noname

Csomagolt bonbon jellege van, makk alakú kívülrõl. Tömör gyönyör mindõnk szerint, a csokibevonat alatti krém tetején egy rétegnyi pirított mogyorócsík van. (Domi 6, Zsófi 7, Zsófiusz 7)

3990 Ft/kg a Csokikorzóban

 




Marcipános Milka

Az illata is szuper, marcipánmassza van benne. Szerintem sokan ismerik, no comment.(Zsófi: 8, Zsófiusz 7, Domi 9)

1590 Ft/ csomag az Intersparban

 

Stühmer Gertrúd

Békebeli íz, narancsos-csoki picike narancshéjdarabkákkal. Szerintem a legkifinomultabb krém, amit valaha szaloncukorban kóstoltam.

(Domi 10, Zsófi, 10, Zsófiusz 9)

4990 Ft/kg a Csokikorzóban

 

Whiskeys

Sima ezüst színû csomagolásban árulják, kimérve. A sztaniol azonban egy nagy méretû dianás-cukor szerkezetû édességet rejt, vagyis egy vékony cukorkapszulán kevés csoki van, belül pedig alkohol: whiskey. Vagyis szerintünk valami olyasmi, mint a whiskey. A csoki szerintünk nem túl finom, és Zsófiusz szerint van egy nagyon furcsa, a torkot megszálló mellékíze. Nem rajongtunk az ízéért, de sztm az ötlet izgi. (Zsófi:1, Domi 2, Zsófiusz eredetileg 1 pontot adott, aztán leminõsítette nullára)

1490 Ft/kg

 

Írkrémes

Civilben bonbon. A csokija Zsófiuszt egy olcsó Mikuláscsokira emlékezteti, de az egyik legszebben szeletelhetõ szaloncukrunk volt: pici fehér töltelék a szabályos szaloncukortestben. A krém viszont szerintünk vajas (vajon igazi írbõl készül?). (Zsófi: 1, Domi: 1, Zsófiusz:2)

960 Ft/ kg, kimérve kapható a Jerry Marketben

 

Noname piros egész alakos szárnyaló angyalos

Civilben bonbon. A belseje egészen nagy és pozitív meglepetésünkre olyan, mint a vadászcsoki, csak talán kisebb alkoholtartalommal és kesernyésebben. (Zsófi 8, Zsófiusz 9, Domi 7)

960 Ft/kg a Tom Marketben

 

Noname 2 zöld csomagolású szárnyaló angyalos

Civilben bonbon. Tejcsokis bevonat, kifejezetten diós íz, aztán úgy döntünk: inkább dejós (diópótló), mint dió. Talán a lottószelethez tudnám hasonlítani. (Zsófi: 5, Domi 5, Zsófiusz 5)

960 Ft/kg a Tom Marketben

 

Konzum

Szép emlékek (sokak kedvence a rózsaszínû belsejû volt), de ezt már nem kell széttörni, mert lágy krém van benne. Vajon ez nem az, amire emlékszünk vagy csak akkoriban ettünk túl régi szaloncukrokat? Az ízét próbáltuk belõni, aztán megtaláltuk a szakkifejezést: amit ettünk, annak éppen trópusi íze volt. A csokija finom (Zsófi 6, Zsófiusz 6, Domi 5)

699 Ft/400 gramm

 

Banános (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

Az illata éppen olyan, mint a spárban kapható habos-banánízû édességnek, de valójában szerintünk habosított vajkrém, némi banános ízesítéssel. Pedig hiszünk a banánban! (Domi 1,16 pont, Zsófi 2, Zsófiusz 2)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Túrós (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

Étcsoki bevonata van, ami nagyon jónak ígérkezett. A töltelék cukortartalma viszont sajnos kivált a bevonat oldalára abban, amit kóstoltunk. A csalódás viszont az volt, hogy a túrós krém szerintünk kifejezetten margarinos ízû volt. Savanykás, ami szerintem érdekes kontraszt. (Zsófiusz 5, Zsófi 2, Domi 4)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Almás-fahéjas (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

Almaitalpor illata van, Zsófi szerint mûanyagos almaíze. Miután a csoki és az almaíz eltûnt, markáns fahéjíz marad az ember szájában, ami szerintem remek - Zsófiusz szerint viszont nem fahéjas. (Zsófi 5, Domi 7, Zsófiusz 6)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Tibi mazsolás-túrós

Tejcsokival van bevonva. Nincs olyan mellbevágó illata, mint a kecskemétinek, viszont finom. És ahogy a dobozon, hát tényleg van benne mazsola. Picit citromos, a legjobban egy igazi édes, csokival leöntött túrós palacsintára hasonlít az íze, csak a tészta nélkül. Remek. Egy kicsit hasonlít a túrós Tibire, amit mostanában nem látok sajnos. (Zsófi 7, Zsófiusz 8, Domi 8)

1290 Ft egy dobozzal az Intersparban, 400 gramm

 

Marcipános (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

Illat alapján is keserûmandulaaroma, olyan zöld ételízesítõ íze van, egy rossz tortára emlékezteti többünket. (Zsófiusz:2, Domi:3, Zsófi:1)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Mákos (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

Carlos szerint nem tipikusan szaloncukor, meglepõ, mert nem ezt várod, amikor beleharapsz, és aztán rájössz, hogy nagyon finom. Zsófi és Domi szerint a mákostésztán megszokott mák-porcukor keverék ízére emlékeztet. Zsófiusz és szerintem még egy kis mák nem ártott volna. De meg kell hagyni, szerintem remek, fõleg, hogy egy kicsit citromos is ? engem a mákosrétes szélén összetömörült töltelékre emlékeztet. (Zsófi: 8. Zsófiusz: 4, Domi 7)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Vajkaramellás (Bonbonetti)

Szeretjük mind nagyon, krémesebb, mint amire számítottunk. No more comment. (Domi 7, Zsófi 8, Zsófiusz 7)

600/ 400gramm

 

Kókuszos (Bonbonetti)

Bounty csoki miniben. Zsófiusz szerint tejporízû, kicsit kevésbé kókuszos, mint az eredeti Bounty csoki. (Domi 8, de õ kókuszfan, Zsófi 5, Zsófiusz 4)

600 Ft/400 gramm

 

Zselés (Bonbonetti)

Igazi retroszaloncukor, ugyanakkor valljuk be: ha kimondom: szaloncukor, akkor legtöbbünknek a zselés jut eszébe. Domi szerint a csoki nem olyan jó. A zselé viszont sztm igen. (Domi 6 pontot ad, úgy, hogy nem is szereti a zselét, Zsófi 7, Zsófiusz 7)

600 Ft/ 400 gramm

 

Gumicukros (Mester Sweet Kft., Kecskemét)

A piros papír bevonat nélküli, kívül csillogó nagy darab gumicukrot rejt. Ha szétvágjuk, a vágott felület nem fényes, hanem matt. Domi szerint az ablakszigetelõs kaucsukra emlékeztet ez, a többi gumicukorhoz képest gigantikus gumitömb ? nekem az illata a szépemlékû gumicumi illatát idézi. Egészen megdöbbentõ élmény, a még azt is kipróbáltuk, hogy a földrõl visszapattan-e ? de nem. (Nulla pont mindenkitõl.)

990 Ft/kg egy utcai árusnál

 

Rumos-kakaós (Zemplén csoki)

Már az illat miatt érdemes megvenni. Nem túl szép, de egyedi a csomagolása, ráadásul gesztenyés ízû sportcsoki íze van. Domi szerint picit mû, és Zsófiusz szerint hiányzik egy meggy a közepébõl, mert azzal lenne tökéletes.

377 Ft 400 gramm Spár

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csox.blog.hu/2010/12/15/szaloncukor_23_1

sponsored links

Keres?s