Svájci tea

2010-11-25

sponsored links

 
Svájc az órák, a sajtok, a finomabbnál finomabb csokik, a nagy hegyek és a Swarovski világa. Na meg a bankoké. Mivel a hegyekben kristálytiszta a levegõ, kristálytiszta a víz, a gyógynövények is jóval gazdagabbak ízanyagokban. Biztosan ezért olyan finom a tehenek teje is, mert ezekbõl fogyasztanak, közben kolompolnak ? nyugalom és béke honol.
 
 
Svájc nem kifejezetten teás ország - ha lehet így fogalmazni. Ha a svájci teát emlegetjük, gyümölcstea, vagy gyógynövényes tea képzelhetõ el. Persze importálnak mindenféle teát oda is. De azért ott is sikerült találni helyinek mondható teát. Teszteltem a három híres hegycsúcsról ? Eiger (3970 m), Mönch (4107 m), Jungfrau (4158 m) - elnevezett svájci teákat, amit egy kis hegyi városka, Wengen patikájában lehet kapni (valószínûleg azért több helyen is készítenek hasonló teakeverékeket). Mindenesetre egészen magával ragadó mind a három, mint ahogy a névadó hegycsúcsok is lenyûgözõek, lélegzetelállítóak (lásd a fenti képen balról jobbra: Eiger, Mönch, Jungfrau).
 
Következzen a kóstoló!
 
 
Eigertee (gyümölcstea)
  • Szín: rosé, gyönyörû rózsás
  • Illat: hibiszkusz, mandarin
  • Íz: domináns hibiszkuszvirág, enyhén citrusos
  • Összetétel: gyümölcstea, földiszederlevél, mandarinolaj, málnalevél, stevialevél.
 
Mönchtee (esti tea)
  • Szín: aranysárga
  • Illat: mézes, kamillás, enyhén rózsás
  • Íz: kamillás, levendulás, friss, könnyed
  • Összetétel: narancsvirág, rózsaszirom, citromfû, vasfû, levendulavirág, méhbalzsamvirág, jázminvirág, stevialevél.
 
Jungfrautee (házi tea)
  • Szín: bíborba hajló rózsaszín
  • Illat: mentás, csipkebogyós
  • Íz: könnyed mentás, csipkebogyó, virágos
  • Összetétel: narancshéj, körömvirág, búzavirág, hibiszkusz, borsmenta, földiszederlevél, hársfavirág, vasfû, stevialevél.
 
Mindhárom tea fémdobozban kapható kb. 2200 Ft/120 g.
Elkészítés: 1 bögre 100?C-os vízhez 1 teáskanál tea, 5 percig állni hagyni.
 
 
Érdekességek:
  • A levendula íze olyan, mint az illata, elsõre mégsem ismertem fel, sõt összekevertem a mentával. Olyan friss ízt ad.
  • A stevia levelét édesítésre használják, így édeskés és nem savanykás a tea.
  • A hibiszkusz festi olyan szép rózsaszínûre a teákat.
 

Jó teázást! MsTea 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... tealevelek.blog.hu/2010/11/25/svajci_tea

sponsored links

Keres?s