Strand helyett gomba

2010-10-06

sponsored links

 

Minden rosszban van valami jó: az esõs nyár miatt kevesebbszer jutottunk el a strandra ? viszont kevés olyan év adódik, amikor a mostanihoz hasonló gazdagságban teremnek a gombák az erdõben. Ha valaki szeretné megismerni a lakóhelyén, vagy kedvenc kirándulóhelyén termõ gombafajtákat, októberben még itt az alkalom.

 

A ?igazi?, nem termesztett gomba finom csemege, de a piacokon a kínálat gyakran nem túl friss, viszont mindenképpen drága ? ezért a piacokon nem az árusokat, hanem inkább a gombavizsgálókat érdemes látogatni... A természethez a mai viszonyoknál közelebb élõ emberek mindig is tudták, lakóhelyük környékén milyen gombafajokat érdemes gyûjteni; sok helyen a gomba komoly élelemforrást jelentett ill. jelent a mai napig. Ezt a hagyományt a gombavizsgálókkal jól ellátott városok lakói könnyen feleleveníthetik: ha a kirándulás során gyûjtött, élelmiszer-esélyes gombákat bevisszük a piacra, a gombavizsgáló amellett, hogy elmondja, mi van nálunk, valószínûleg azt is készségesen elmagyarázza, mirõl lehet az adott fajt felismerni. Így néhány év után mi is tudni fogjuk, melyik az az évszakonkénti néhány faj, amire érdemes vadásznunk.

 
[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foldszint.blog.hu/2010/10/06/gombak_e...

sponsored links

Keres?s