Spárga tésztakabátban

2010-06-10

sponsored links

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fehér spárga, 8 db lasagne tésztalap, 4 ek. krémsajt, 4 ek. felaprított petrezselyemzöld, 4 szelet fõtt sonka, 2 db paradicsom felkockázva, 10 dkg reszelt ementáli, só, cukor, bors, citrom.

A spárgát megtisztítjuk, a fás végeit levágjuk, majd sós vízben egy csipet cukor, és pár szelet citromkarika hozzáadásával 10-15 percig fõzzük. Ezután vegyük ki a vízbõl, és ugyanebben a vízben fõzzük a lasagne tésztalapokat 2-3 percig, majd tegyük õket hideg vízbe.
A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemzölddel. Miután a tésztákat lecsepegtettük, kettõt tegyünk a munkalapra úgy, hogy félig fedjék egymást. Erre tegyünk egy kanál krémsajtot, ízesítsük sóval, borssal, majd fektessük rá a szelet sonkát, és a spárga negyedét.
A spárgát tekerjük bele a tésztába, majd fektessük egy tûzálló tálba. Osszuk el rajta a paradicsomkockák negyedét, majd egy kevés reszelt ementálit. 200 fokon 25-30 percig süssük. Tálalás elõtt megszórhatjuk még egy kevés petrezselyemzölddel.


Folytats a blogon ... doog.freeblog.hu/archives/2010/06/10/...

sponsored links

Keres?s