Spárga tonhallal avagy Mr. Bundásalma színre lép

2007-05-06

sponsored links

Itt a spárgaszezon! Aki szereti ezt a jellegzetes ízû növényt, annak érdemes végiglapozgatnia a gasztro-blogokat, hogy megnézze, ki, milyen változatot készít. Tintaleves linkgyûjteményét ajánlom mindenkinek, a legjobb leírás pedig szerintem Mamma oldalán található.

És akkor most derüljön fény arra, hogy ha nálunk fõzésrõl van szó, akkor igen fontos szerepe van Mr. Bundásalma konyhai tevékenykedésének. A spárgát tonhallal ugyanis - sok más finomság mellett - neki köszönhetem.

Hozzávalók:
40 dkg spárga
3 szelet tonhal (kb. 50 dkg)
7-10 dkg vaj
1 doboz fõzõtejszín
szardellafilé kapribogyóval
tej

bors
petrezselyem

A hal elkészítése: a fagyasztott tonhalat tejben kiengedjük, ha kiolvadt, borssal, sóval meghintjük, majd vajon megpároljuk, megsütjük.

A mártás elkészítése: a megmaradt vajba tejet, tejszínt teszünk, egy kis sót és borsot, és ehhez jön még a szardellafilé és egy kis kapribogyó. Ez utóbbi két hozzávaló mennyiségét ízlés alapján érdemes hozzáadni. Mindezt persze jól összefõzzük.

A spárga elkészítése: A fás végeket levágjuk, ezután a szárakat a végétõl visszafelé finoman meghámozzuk. A csúcsokhoz nem kell hozzányúlni. Forró, sós-cukros vízben pár perc alatt megfõzzük, a csúcsokat nem kell, hogy ellepje a víz.

Ha mindennel elkészültünk, akkor már csak a tálalás marad: a spárgákra kerül a hal, rájuk pedig a mártás, mindnek a tetejére pedig egy kis friss petrezselyem.

spárga tonhallal

E könnyû ételhez egy finom rosé, mondjuk Dúzsitól és egy lágy Yonderboi szám passzol igazán. Ugye ismeritek Yonderboi-t?

Még több Yonderboi itt:
http://www.mole.de/eng/Artists/yonderboi.html (zenékkel)
http://www.yonderboi.com/
http://www.myspace.com/yonderboi
http://yonderboi.lap.hu/


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s