Spontán tányérhús almás, tormás burgonyapürével

2010-11-20

sponsored links

Elõre megígérhetem, ezen a kaján nem sok érdekeset fogtok találni. Na jó, talán a köret nem a legszokványosabb, de ennyi. Viszont a leves, amiben fõtt a husi, na aaaz fantasztikus volt. Sajnos nem fotóztam le, mert mire észbe kaptam, elfogyott :) 
A kísérlet lényege az volt, hogy kacsa farhátból és marha rostélyosból készítettem alaplevet, ne kérdezzétek, milyen felindulásból. Egyszerûen ki akartam próbálni, milyen ízt és színt eredményez ez a kombináció, és mondhatom, fantasztikus lett, mindenképpen érdemes kipróbálni.
Egy egész éjszakán át fõtt, nagyon alacsony lángon, épp csak gyöngyözve, rengeteg zöldséggel, ahogy kell, és a húsból, amit a kacsa farhátról lefejtettem, húsgombóc lett. Karácsonykor újra megcsinálom, és felteszem, ígérem.
A képen a levesben fõtt marhahúst látjátok, amit fel akartam kicsit turbózni úgy, hogy komplett fogás legyen, mert nem volt idõm másra (kenyeret sütöttünk, errõl beszámoló holnap). 
A levesbõl kimertem pár merõkanállal, abban 5 szem krumplit puhára fõztem, aztán villával még forrón összetörtem, belekevertem egy evõkanál vajat, két evõkanál tejszínes tormát,és belereszeltem egy almát. A fotó minõségéért én kérek elnézést, kicsit elkapkodtam, de már nagyon kellett enni :)

Folytats a blogon ... gasztroterapia.blogspot.com/2010/11/s...

sponsored links

Keres?s