Spitzbuben

2010-11-27

sponsored links

Ez egy svájci karácsonyi süti, a boltban vettem az eredetijét, és annyira rákattantam, hogy megkerestem a neten is.

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 125 g cukor
  • 1 vaníliáscukor
  • csipet só
  • 1 tojásfehérje
  • 350 g liszt
  • kb 200 g ribizlizselé

 

 

Elkészítése:

A vajat a mikróban kicsit megpuhítottam, majd hozzákevertem a cukrot, vaníliáscukrot, csipet sót. A tojásfehérjét egy kicsit felvertem, majd ezt is a tésztához adtam, végül belekevertem a lisztet. 1 órán át a hûtõben pihentettem, majd kinyújtottam, és átadtam a munkát a családnak, akik kiszaggatták, a fele formát kiluggatták. A sütik 180 fokos sütõben sültek kb. 10 percig. Nem szabad megbarnulnia a tésztának! Figyelni kell :) (A képen látszik, hogy mi kissé túlsütöttük :)) Kihûlés után a zselét fel kell olvasztani, a teljes kekszeket megkenni, a lukasakkal beborítani. Lehet még az egészet porcukrozni, de minek.

Szerintem akármilyen savanykás lekvárral jól mûködhet!

 


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s