Spenótos penne

2007-04-14

sponsored links

A spenótos penne nálam általában munkaebéd, mert fagyasztott alapanyagot használva gyorsan el tud készülni, és ennek hétköznap este nagy szokott lenni a jelentõsége. Persze ha több idõnk van és épp itt a spenótszezon, akkor érdemes frissen használni.

Nagyon szeretem a spenótot, mert amellett, hogy finom és tápláló, jól variálható és rengeteg finomat lehet belõle készíteni. Biztos annak is köszönhetõ, hogy odavagyok érte, hogy nagymamám sokszor készített fõzeléket a spenót kisunokatestvérébõl, a mángoldból. Az is gyakran elõfordult, hogy már nyersen elfogyott a kertben leszedett zöldség egy része... végül is, nyersen egészségesebb.

A spenótos penne elkészítése tényleg egyszerû. A leveleket átmossuk, aztán egy kis olajon fokhagymával együtt puhára pároljuk, megsózzuk, majd hozzáteszünk egy kis tejszínt, amivel még szépen összefõzzük. Összekeverjük a "mártást" a kifõtt tésztával, és kész is vagyunk. A tetejére kerülhet parmezán vagy kéksajt, ez utóbbi esetében egy kis pirított dió.

spenótos penne

A De Phazz dzsesszes, hiphopos zenéje igazi csemege tavaszra, ezt az is bizonyítja, hogy május elsején nálunk koncerteznek! Ízelítõül egyik régi kedvencemet, a Hero Dead and Gone c. számukat ajánlom.


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s