Spenótos-mascarponés-parmezános tagliatelle

2010-10-18

sponsored links



30 éves koromban repültem életemben elõször. Elõtte olyan óvintézkedéseket tettem, mint Olive az Édentõl keletre-ben, úgyhogy a beszállás után nyugodtan dõltem hátra: nem a káosz marad utánam. Nem is volt semmi baj, amíg viharzónába nem kerültünk és nem kezdett el úgy rázkódni a gép,hogy többen a zacskó után nyúltak. Végigrettegtem az utat és a félelmem kizárólag az étkezés ideje alatt hagyott alább. A spenótos tészta ugyanis határozottan jó volt. Annyira jó, hogy amikor végre földet értem, úgy döntöttem, hogy megmenekülésemet megünneplendõ én is fõzni fogok ilyet.

Jóval késõbb került rá sor, mert a talált receptek nem voltak olyan jók, mint fent az égben
De Jamie vacsoráiban rátaláltam az igazira,azóta gyakran kerül nálunk asztalra.Készítettem már fagyasztott spenótból is. Leveles és durvára vágott változatot keressünki, a püré és a krém nem jó ehhez a recepthez!). Az eredeti -azt hiszem, Németország felett felszolgált tésztának-pirított kenyérmorzsa is került a tetejére, ami még külön dob rajta.


Hozzávalók

50 dkg tagliatelle (széles metélt tészta)
2 kávéskanálnyi vaj
2 evõkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 szerecsendió frissen reszelve ( 1 kávéskanálnyi õrölt)
40 dkg friss spenót
só és frissen õrölt bors
1,2 dl tejszín ( én 2 dl tettem bele, hogy ne legyen maradék...)
150 gramm mascarpone
2 marék frissen reszelt parmezán

Felteszünk egy nagy fazék sós vizet a tésztának. Attó függõen, hogy friss vagy szárított tésztát használunk, eltér a fõzési idõ. ( a csomagoláson található idõtartamot szoktam figyelembe venni, de kóstolok is, al dente-re fõzöm, azaz harapnivalóra)

A spenótot jól megmossuk, apróra vágjuk. Felaprítjuk a fokhagymát is. Egy serpenyõbe 1 teáskanál olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a vajat, felolvasztjuk és beletesszük a fokhagymát és a szerecsendiót. Ezután rádobjuk a spenótot ( 2-3 részletben szoktam, megvárom, amíg az elsõ adag megfonnyad, utána jöhet a következõ). Addig várunk, amíg a leve elfõ, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a mascarpone-t.

A tészta levébõl egy merõkanálnyit félreteszünk. A többit leszûrjük, majd a forró tésztát a spenóthoz keverjük. Ha szükséges, a fõzõvízzel hígítjuk a szószt, simára keverjük és reszelt parmezánnal megszórjuk.



Folytats a blogon ... csicseriborsobablencse.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s