Spenót helyett

2007-03-08

sponsored links

MÉG MINDIG MEDVEHAGYMA!!!

Fogsz egy csokorral (de ha egy zsákkal, abból sem lesz baj) megfõzöd sós vízben, (úgy egy literben mondjuk), ez eddig úgy kb 5 perc, mert elég hamar összeszottyan, de hát ezt már a spenót óta ismeritek.

Ekkor, ahelyett hogy lassú kínos darabolásba kezdenél, fogod a botmixert, és összeturmixolod a vízzel. (majd lassú anyázások közepette lehúzkodod a mixer propellerérõl a hosszú rostokat)

Ha eddig minden ok, akkor már nincs más hátra, mint behabarni, valami tetszõleges liszttel, ebbõl is a barnarizst ajánlanám, mert ugye mint tudjuk az mindent visz.

NAGYON RONDA! NAGYON FINOM!!!! (Lehet továbbõrjíteni citromlével, tarkaborssal)

Feltétnek javasolnék hozzá például puliszkát : Kevés olivaolajon pirítasz egy kis fej hagymát, felöntöd kb 5dl vízzel, sózod, majd amikor a víz felforrt, elkezded szórni bele a kukoricadarát, és addig abba sem hagyod, ameddig olyan sûrû nem lesz, mint a tejbegríz durvább változata mondjuk. Ekkor kanállal kis darabokat szaggatsz belõle, majd ismét némi forró olajon aranybarnára pirítod.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s