Sfeeha pizza

2010-09-27

sponsored links


Néhány hete Delish blogján olvastam ennek a közép-keleti pizzának a receptjét, ami nagyon felkeltette az én érdeklõdésemet is. Merthogy Raindrop is így gondolta, hiszen Õ is elkészítette
A feltétet a fahéj és a szegfûbors íze teszi különlegessé, míg a tésztát a joghurt teszi finomabbá. Ezt a fajta pizzatésztát korábban még nem próbáltam, de meggyõzött. Igaz, hogy sima natúr joghurtot vettem hozzá, amit aztán elfelejtettem kicsöpögtetni, így egy kicsit több lisztet vett fel a tészta. 
Sütés közben a fahéjtól kellemes "süti illat" lengte be a lakást. 
Ez a recept szerelem volt elsõ látásra, és szerelem maradt az elsõ falat után is... :)
  • Hozzávalók:

35 dkg darált pulykacomb
1 kávéskanál õrölt fahéj
1 kávéskanál õrölt szegfûbors (én mozsárban törtem)
3 evõkanál fenyõmag
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 közepes vöröshagyma felkockázva
2 közepes paradicsom felkockázva 
4 evõkanál tahini 
2 evõkanál citromlé
bors

A tésztához:
45 dkg liszt
1 kávéskanál szárított élesztõ
125 ml olívaolaj
125 ml langyos víz
175 ml natúr joghurt
1,5 evõkanál tengeri só
csipetnyi cukor
  1. A feltéthez a hozzávalókat jól összekeverem és hûtõbe teszem. (A fenyõmagot kifelejtettem, így csak a sütés elõtt szórtam meg vele a pizzákat.)
  2. A lisztet, élesztõt, sót és cukrot összekeverem. (Én a szárított élesztõt nem szoktam külön felfuttatni.) Hozzáöntöm a langyos vizet, az olívaolajat, majd belekeverem a joghurtot is. Kb. 10-15 percig dagasztom, majd meleg helyre téve úgy 1-1,5 órán át hagyom kelni.
  3. A sütõt elõmelegítem 200 fokra.
  4. A tésztát ismét átgyúrom, mini pizza esetén 10 kisebb gombócot formázok, majd kinyújtom. 
  5. Sütõpapírral bélelt tepsibe teszem a tésztát, elosztom a tetején a tölteléket, megszórom a fenyõmaggal és 20-30 perc alatt készre sütöm.

Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/09/sfee...

sponsored links

Keres?s