Scones

2010-12-06

sponsored links

Ha vasárnap reggel az ember kimászik az ágyból, szeret valami finomat, frisset, saját készítésüt enni. Egy mozgalmas szombati nap után nem mindig van idö a vasárnapi kenyeret, zsömlét bedagasztani. Ezért szeretem nagyon ezt a finom angol péksüteményt. Semmi dagasztás, csak egy kis sütöpor, gyorsan összekeverjük és sülhetnek is az enyhén édes zsömikék.
Mivel scone-t akkor készítek mikor kevés idöm van, így a készítését is ennek megfelelöen alakítottam. Nagyon gyakran szerepel nálunk az étlapom, a lányaim oda vannak érte.

Scone: 
225g liszt + extra
1 ? tk sütöpor
1 ek barna cukor
75g hideg vaj
150ml író vagy teljes zsírtartalmú tej




Elkészítés: 
1. Melegítsük a sütöt elö 175 fokra. 
2. A gyorsaság miatt a konyhai robotgéppel dolgozom. Belehelyezem a lisztet, sütöport, cukort és a vajat. 
3. Alacsony fokozaton beindítom a gépet és lassan adom hozzá az írót vagy tejet. Lassan növeljük a gép gyorsaságát.
4. Ha jól összekevertem, belisztezem a kezem, megszórom a tésztát is egy kicsit és kézzel gyorsan dagasztom. Addig amíg egy rugalmas tésztát nem kapok, ami nem ragad. Ha még szükség van lisztre adjunk hozzá. 
5. A konyhapultot meghintjük liszttel és a tésztát ráborítjuk. Kézzel megnyomkodjuk, míg kb. 2,5 cm vastag nem lesz. 
6. Egy vizes pohár karimáját a lisztbe mártjuk és köröket szaggatunk ki. 
7. Sütés elött tejjel szoktam megkenni, de ez elhagyható.... 
15 perc alatt megsülnek, de azért szúrópróbát végezzünk. 

Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/1...

sponsored links

Keres?s