Schwarzenegger kedvenc reggelizõhelye San Franciscóban

2010-12-06

sponsored links

Az éttermeirõl méltán híres nyugati parti városban fel voltam készülve arra, hogy vacsoraidõben néhány helyen várakozni kell. Õszintén meglepõdtem viszont, amikor reggel nyolc órakor láttam kígyózó sort az utcán egy reggelizõhely, a Sears Fine Food elõtt. A Lonely Planetben rögtön utánanéztük, mirõl híres ez az étterem: a könyv szerint California kormányzója, Schwarzenegger is itt szokott reggelizni, ha San Franciscóba látogat.

Kép: sanfranciscodays.com

A hely specialitása az apró palacsintákból álló tányér (silver dollar pancakes). Legkevésbé reggeli elõtt tudok türelmesen várakozni, úgyhogy nem álltunk be a sorba, de másnap egész korán felkerestük a Sears-t, és egész könnyen be is jutottunk. Ez volt talán a legbõségesebb reggelink az USA-ban (igyekeztünk minél több reggeli fogást kipróbálni), de szerencsére nemcsak mennyiségi, de minõségi szempontból is dobogós helyen végzett.

A belsõ kialakítás állítólag gyakorlatilag a megnyitás óta változatlan, büszkén hirdetve, hogy már 72 éve mûködik az étterem, tulajdonképpen ettõl inkább csak kicsit öreges a hangulat, mint patinás (kicsit utánaásva az étterem történetének mondjuk kiderül, hogy csak 1964-ben költöztek a Powell Streetre).

A nagy érdeklõdésre tekintettel nagy a pörgés: a pincér gyorsan felveszi a rendelést, kiszolgál, kihozza a számlát, és már mehetünk is. Mindez azonban nem megy a minõség rovására! Ettem rántottát kolbásszal, kiváló volt, de semmi rendkívüli, a bagel hasonlóképpen.

Viszont a kis palacsinták nem véletlenül híresek: már magukban, a habos vajjal megkenve is finomak, nem is nagyon kívántam mellé a juharszirupot.

A Searsben persze vacsorázni is lehet, de egyszer épp elég volt itt enni, fõleg San Franciscoban, ahol rengeteg kipróbálásra érdemes étterem van.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husosfazek.blog.hu/2010/12/06/schwarz...

sponsored links

Keres?s