San Francisco-i csirkecomb rózsaborsos-újhagymás borsópürével

2010-10-17

sponsored links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egész a zöldborsóval indult: több fõzõcskézõs mûsorban láttam már köretként, nyilván ki kellett próbálnom nekem is idõvel. Elõször még próbáltam követni a jótanácsot, hogy a zöldborsó ízét kár elnyomni mindenfélével, de most már bátrabb voltam, és igazából mindenhogy nagyon jó. Elõször csak egy kis vajat adtam hozzá, sót és borsot, fél löttyintés tejszínt, ami tényleg elég volt, nagyon odavoltam. Ma nagyobb hévvel kapott el a kotyvasztás élménye, úgyhogy került bele mindenféle, de úgy ítéltük meg a végén, hogy ez így még sokkal jobb.

A borsópüré mellé nemisbéka blogjáról sütöttem combokat, ez sem elõször készül, hihetetlenül jó ízvilága van, húskrumplinak is remek, salátával is ettük már, most épp el akartam hitetni magammal, hogy nem hízlal annyira, ha zöldségeket pakolok mellé, a fél csomag teavaj eltûnését persze ignoráltam. :)

A bébirépa már semmi extra, de kellemesen kiegészíti a borsót, szép is.

 

Combok: 

  • 4 db csirke felsõcomb (alsócomb, szárny, akármi jó)
  • 0,5 dl szójaszósz (én világosat használtam)
  • 0,5 dl narancslé
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 ek sherry (ilyenem nem volt, így kimaradt, öntöttem bele még egy kis narancslevet)
  • 1 tk keményítõ
  • 2 ek hideg víz
  • 1 tk chili

A keményítõ és a 2 ek víz kivételével felforralom a máz hozzávalóit, majd kikeverem a keményítõt a vízzel, belecsorgatom a keverékbe és összeforralom. Egy kiolajozott jénaiba teszem a combokat és leöntöm õket a besûrûsödött mázzal.

200 fokos sütõben egy óra alatt megsül, ha nagyon gyorsan pirul a teteje, akkor lehet rá tenni egy kis alufóliadarabot, de ne fedje be az egészet. Idõnként meg lehet locsolni az alján összegyûlõ szósszal.

 

Borsópüré + kakukkfüves-vajas bébirépa:

  • 40 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 tk zúzott rózsabors
  • 1+1 ek vaj
  • 1/2 kk szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve/átnyomva
  • 1 doboz bébirépa (konzerv)
  • 1 ek vaj
  • 1 tk kakukkfû

1. Az egyik evõkanálnyi vajon megpárolom a karikákra vágott újhagymát, majd hozzáöntöm a zöldborsót és felöntöm az egészet annyi vízzel (vagy alaplével), ami épp ellepi a borsót. Sózom, rózsaborsozom és puhára párolom.

2. Ha puha a borsó, összeturmixolom, majd a végén reszelek bele szerecsendiót és fokhagymát is. Ki lehet hagyni, de nekem tetszett benne még egy evõkanálnyi vaj, úgyhogy beletettem.

3. A bébirépát csak összerázogattam a vajjal és a kakukkfûvel, meg pici sóval, kis lángon 2 perc alatt összemelegszik.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... koalac.blog.hu/2010/10/17/san_francis...

sponsored links

Keres?s