Sajtos gnocchi

2006-10-12

sponsored links

Kb. 1 kg krumplit héjában megfõzünk, meghámozunk, összetörünk. Megszórjuk 20 dkg liszttel, ízesítjük egy kevés õrölt szerecsendióval, jól összedolgozzuk, adagokra osztva hüvelykujj-vastagságú hengerré nyújtjuk, majd 2-3 cm-esre feldaraboljuk. Beleforgatjuk egy kevés lisztbe, és villával kissé benyomjuk a tetejét.
Egy félig vízzel töltött lábosban forraljunk vizet, tegyünk bele 2 zöldség- vagy erõleveskockát, ebben addig fõzzük a gnocchit, amíg feljön a tetejére.
Közben készítsük el a sajtmártást: alacsony hõmérsékleten melegítsünk fel egy pohár tejfölt, adjunk hozzá 5 dkg reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítsük, kevergessük kis lángon, amíg besûrûsödik.
A lecsepegtetett gnocchit keverjük el a sajtmártással, a tetejére szórjunk reszelt sajtot.
Aki szereti, ízlés szerint egy kevés olaszos fûszerel is megtoldhatja (bazsalikom, oregano).


Folytats a blogon ... fozocske.freeblog.hu/archives/2006/10...

sponsored links

Keres?s