Sajtkukac avagy amíg van rá kereslet...

2010-11-24

sponsored links

Mára már szinte általánossá vált az a tézis, hogy a magyaroknak nincs pénze és alig tudják megvenni a kenyeret, felvágottat, tejet, sajtot stb., mert hogy mind olyan drága. Utóbbival, azaz a sajttal volt most találkám így ebédidõben és nyílt ki a bicskám, mégpedig a következõ formában: szingli 30-as, valami paradicsomos tészta az ebéd (és lesz még jó pár napig). Ahhoz, hogy sajt kerüljön a tetejére, 6 lap elõrecsomagolt füstölt sajtért képes volt kifizetni a boltban 385 forintot. Rátette a tésztára, 2 perc melegítés és jóétvágyat...

Ez már nálam ki tudja verni a biztosítékot. Egy 15-18 dkg-s darab sajt (trappista v. füstölt sajt) kerül 400 forintba és ha ezt megveszi az ember, jóval több jön ki, mint 6 szelet...és ugyebár amíg van az ilyen elõre szeletelt és méregdrága sajtokra kereslet, addig még jó párszor ki fogok akadni. Jesszus, pedig pont ilyeneken lehetne spórolni!

Már-már azon gondolkodom, hogy fõzõtanfolyam helyett a mit és milyen kiszerelésben érdemes és ésszerû megvenni-tanfolyamokat kellene indítani, külön lebontva szingli-2fõs-3fõs-4fõs-5fõs-6fõs háztartásokra. Az biztos, hogy ezt a leányzót az elsõre be is íratnám! :)

Nagyon sokan tartják az irodisták közül drágának az ételrendelést illetve az irodák közelében mûködõ menzák sem azok a hû de olcsók, de ha már fõznek magunkra és cipelik befele nap mint nap azt a doboznyi ebédet, akkor miért olyan módját választják a sajttal szórásnak, ami kb. 2x annyiba kerül, mint maga a megfõzött ételbõl 1 adag???

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/11/sajt...

sponsored links

Keres?s