Sajtkrémes tortácskák édes tejföllel

2010-11-30

sponsored links

Egy fantasztikusan pikáns, nem túl édes desszert, amit este fél óra alatt összedobhatunk, és ugyan egy éjszakát várnunk kell rá, de a másnapi ízélmény mindenért kárpótol!

Hozzávalók 12 tortácskához: 
  • 15 dkg teljes kiõrlésû csokis keksz (nálam Hobbit)
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia, ALDI Soft Cheese)
  • 1 tojás
  • 7,5 dkg nádcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 2 tk frissen facsart citromlé

Elsõként elkészítem a "tésztát". A kekszet robotgéppel finomra õrlöm, majd a felolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. Egy muffin sütõformát kibélelek 2-2 papírkosárral és egyenletesen elosztom a mélyedésekben a masszát. Az ujjaimmal szétnyomkodom a tésztát, hogy egyenletesen ellapuljon. Beteszem 10 percre a fagyasztóba, hogy megdermedjen.

Ezalatt elkészítem a tölteléket. A tojást a cukorral kikeverem, majd hozzádolgozom a sajtkrémet, a fél citrom levét és a fél rúd vanília kikapart magját.

A muffin sütõformát kiveszem a mélyhûtõbõl és a tölteléket arányosan elosztom a papírformákban. Maradjon azért egy kis hely a tejfölnek is... Elõmelegített sütõben 150 fokon 20-25 percig sütöm. Ezalatt elkészítem az édes tejfölt.

A porcukorral és a fél vaníliarúd kikapart magjával alaposan elkeverem a tejfölt, végül hozzáadom a 2 teáskanálnyi frissen facsart citromlevet.

A tortácskákat kiveszem a sütõbõl, hagyom 10 percig hûlni, majd rákanalazom az édes tejfölt és visszateszem a sütõbe 8-10 percre. Ha elkészült, hagyom kihûlni, majd egy éjszakára a hûtõbe teszem.


Eredeti recept: Stahl Judit

Folytats a blogon ... zsofakanal.blogspot.com/2010/11/sajtk...

sponsored links

Keres?s