Sajt vagy túró

2007-07-22

sponsored links

Ismét eltelt egy kis idõ utolsó postom óta. Ez a 41 fokos kánikula tartogat kihívásokat a kezdõ kecskésznek is. Irígykedve néztem Finnország meterológiai térképét: 20 C fok árnyékban! Valahol bennem is lapul egy jegesmedve. Ilyenkor már leginkább csak az autóban érzem jól magam - légkondi fullon.

Azért a házi tej nem hazudik: sokat voltam egyedûl itthon, még többett kinti munkában, így egy 2 literes tejadag csak apránként,egy hét alatt fogyott el. Nem jártam  vele úgy, mint a T Gazdaságos tejjel, amit egyszer tévedésbõl vettem és a vásárlás  napján már savanyú volt. Ja és van még egy jó dolog  a  kecsketejben: ha tárolás során kicsapódik a tejzsír a tej tetejére: egy keverés és eltûnik. Én gyerekkoromban egyszer majdnem hánytam a tej bõrétõl, megmaradt bennem ez a viszolygás.

A címben egy internetes fórumokon és blogokban is többször elõforduló téma: az a friss sajt,  ami oltóval készûl ,amit én is tudok csinálni :))), de nincs préselve, állaga pedig emlékeztet valamelyest a túróra: az sajt vagy túró? Több helyen találkoztam olyannal, hogy a túrót is a sajthoz sorolták be.

Egyébként a friss sajtomnak továbbra is nagy sikere van. Már több féle ízesítéssel készítettem, eddig talán a medvehagymás jött be a legjobban.



Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... kecskesajt.blog.hu/2007/07/22/sajt_va...

sponsored links

Keres?s