Sacher kuglóf

2010-07-22

sponsored links

Nem, nem kezdek el mentegetõzni, hogy miért nem írtam. Legyen annyi elég, hogy pihentem, feltöltõdtem. Már egy ideje érett bennem, hogy újra elkezdem írni a blogot, mert annyi jó receptet próbáltam ki mostanában más blogokról, illetve más fõzõs online oldalakról,de mivel nem lett itt megörökítve, már nem találom õket.....szóval rájöttem, mégis csak hasznos dolog írni ezt a blogot. A másik ok, hogy több nagyon kedves e-mailt is kaptam olvasóktól, hogy folytassam, kíváncsiak még rám. És ez nagyon jól esett!

Szóval, itt vagyok újra!

Az egyik kedvenc mikrós sütimet írom most be, amit ebben a hõségben is hamar el lehet készíteni, még sem kell a sütõ melegétõl szenvedni.

 

Sacher kuglóf

Hozzávalók:
1 pohár tejföl (aztán a tejfölöspoharat (TP) használjuk mércének)
1 TP liszt
1 TP cukor
1/2 TP étolaj
1 TP instant kakaópor pl. Nesquick
1 TP darált dió
1 cs. sütõpor
1 löttyintes rum
2 db tojás

A hozzávalókat jól összekeverjük és egy mikrózható szilikonos kuglóf formába öntjük. Legnagyobb fokozaton 10 percre tesszük be. Amikor kész, kiborítjuk kicsit hûlni és közben némi sárgabarck lekvárt megmelegítünk. Ezzel bekenjük a kuglófot és olvasztott étcsokoládét öntünk a tetejére.Tálalásig hûtõbe tesszük.

A receptet Anikó oldalán találtam.Köszi érte!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... foznijo.blog.hu/2010/07/22/sacher_kuglof

sponsored links

Keres?s