Rózsaszín mentafagyi csokidarabokkal ( tojásmentes )

2010-08-14

sponsored links

Nekem mindenem a menta és szerencsére a családom is kezdi átvenni ezt az õrületet tõlem. A lányok is megszerették a mentateát már az elmúlt télen, most pedig, gondoltam, megpróbálkozunk egy finom, erõsen mentaízû fagyival - after eight szerûen -, amit kifejezetten a gyerekek kedvéért befestettem rózsaszínûre, hogy kívánatosabb legyen :o) Bejött a csel, tetszett Nekik :o)


Rószaszín mentafagyi csokidarabokkal

2 csésze kókusztej
1 + 1/4 csésze növényitej ( nálam most szója )
1/2 csésze xilit ( természetes cukor )
2 majdnem púpos evõkanál kukoricakeményítõ
1,5 ek ( max. 2! ) mentakivonat ( a Culinarisból )
1 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál céklapor
5 - 6 dkg magas kakaótartalmú étcsoki

A kókusztejet és a tej nagyját felforraltam a cukorral, a maradék tejben elkevertem a keményítõt, majd ezt is hozzáöntve pudingszerû alapot készítettem. Mikor forrás után levettem a tûzrõl belekevertem a kivonatokat, a céklaport, botmixerrel egynemûsítettem, mert a cékla kicsit csomós maradt benne ... ( lehet, hogy a keményítõvel együtt kellene legközelebb hozzáadni a tejhez! ). Hûtõben kihûtöttem a masszát, majd másnap fagyigépben, kb. 30 perc alatt kikevertem. Az utolsó néhány percben, vízgõz felett megolvasztott csokit csorgattam bele - a gépet nem állítottam le közben -, hagytam még dolgozni egy kicsit a gépet és bedobozolva elküldtem a fagyasztóba az egészet. ( A csoki egy kicsit meglágyította a fagyit ez tény, de gyorsan beledermedtek a kis darabkák, olyan volt mint a stracciatellában a roppanós csoki. )


Kicsit több, mint 5 dl fagyit kaptam a végén.

Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/08/ro...

sponsored links

Keres?s