Rókagomba diós-tejszínes szószban

2010-09-13

sponsored links


A tegnap szedett rókagomba apróbb példányaiból készült ez a ragu. Volt amit egészben hagytam, de volt amit hosszában félbevágtam. Nyersen az íze kicsit csípõs, ám ez a fõzés után eltûnik.
Azt nem állítom, hogy várom a következõ nagy esõzést, de azt igen, hogy utána menjek egy újabb adag gomba beszerzésére, hiszen már tudom, hogy hol találom. :)
Azért persze nem vagyok mohó, hiszen még egy szép nagy adag várja a hûtõben a sorsát. Ez a fajta gomba jól eltartható, arra azonban ügyelni kell, hogy egy nedves papírtörlõvel legyen letakarva felhasználásig. Tisztításához célszerû egy ecsetet használni, amivel a felesleges szennyezõdést eltávolíthatjuk, mert a vízben áztatás szivacsos állagot eredményez. Leöblíteni természetesen lehet.


  • Hozzávalók: (2 személyre)
25 dkg szélesmetélt
2 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál vaj
1 kis fej salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg rókagomba
2 dl tejszín
1/2 marék apróra vágott dió
bors
petrezselyem a díszítéshez
  1. A vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztom az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadom a rókagombát, óvatosan átforgatva kb. 5 percig párolom.
  3. Ráöntöm a tejszínt, sózom, borsozom, majd hozzákeverem a felaprított diót is.
  4. Al dente (fogkemény) állagúra fõzött tésztával tálalom és a tetejét megszórom frissen felaprított petrezselyemmel.

Folytats a blogon ... felholanyka.blogspot.com/2010/09/roka...

sponsored links

Keres?s