Répás-gombás marharagu sütõben sütve

2010-10-14

sponsored links

A burgundi marha adta a kiinduló ötletet, de nem akartam ugyanolyat, és keresgélni sem volt kedvem újabb recept után. Kár is lett volna, akkora sikert aratott a marhám, hogy még.

Hozzávalók:

  • 1 kg marha gömbölyû felsál
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evõkanál mangalicazsír
  • 1 fej hagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 6 szál sárgarépa
  • 50 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál õrölt rozmaring
  • 2 mokkáskanál római kömény
  • só, tarkabors
  • 2 dl vörösbor (jelen esetben szekszárdi kadarka)
  • 2 evõkanál vargányás olaj

Nagy lábosban dolgoztam, amit a sütõbe is lehet tenni. A zsírt a szalonnával összeolvasztottam, majd a töpörtyûket kiszedegettem belõle. A hagymákat apróbbra vágtam, megdinszteltem, majd ebben pirítottam körbe a kisebb kockákra vágott marhahúst. Fûszereztem, felöntöttem a vörösborral, és a sübõbe tettem 160 fokra, 1,5 órára. Ekkor beletettem a karikázott répát, és fél órára újra magára hagytam. Ekkor felcsavartam 180 fokra, és nekiláttam gombát mosni, negyedelni. Kis vargányás olajon megpároltam a gombát, és amikor már 2,5 órája készült a ragu, hozzátettem. Még fél óra, és tökéletesen porhanyósra fõtt minden. Fõtt krumplival tálaltam.

8 adag, saját kútfõ


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s